search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:33
MENU CLOSE

Πυρετώδεις διεργασίες για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσωπα – Εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια Επικρατείας

07.01.2015 08:04
Πυρετώδεις διεργασίες για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσωπα – Εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια Επικρατείας - Media

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αλλεπάλληλες και πολύωρες είναι οι συσκέψεις προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη σύνθεση μεταξύ των κομματικών υποψηφίων, των συνεργαζομένων και των προσώπων που προέρχονται από κόμματα και πολιτικές κινήσεις. 

 
(Αναδημοσίευση από το «Έθνος»/Παναγιώτης Τσούτσιας)
 
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αλλεπάλληλες και πολύωρες είναι οι συσκέψεις προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη σύνθεση μεταξύ των κομματικών υποψηφίων, των συνεργαζομένων και των προσώπων που προέρχονται από κόμματα και πολιτικές κινήσεις. Το παζλ των υποψήφιων βουλευτών σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και στη λίστα Επικρατείας είναι μια δύσκολη υπόθεση, αν και ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς οι προτάσεις που έφτασαν στην Κουμουνδούρου από τις νομαρχιακές οργανώσεις ξεπέρασαν τις 900 υποψηφιότητες.
 
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδει η Κουμουνδούρου στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, Αττική και Θεσσαλονίκη – εκτιμούν ότι θα γείρουν αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και σε άλλες περιφέρειες όπως Αχαΐα, Κρήτη, ενώ εστιάζει και σε γεωγραφικές περιοχές που σήμερα αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του κόμματος.
 
Εκπλήξεις

 
Οι συζητήσεις για τη λίστα Επικρατείας αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό και το μόνο όνομα που έχει διαρρεύσει είναι του εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη, καθώς αυτό του επιτρέπει να έχει απεριόριστες εμφανίσεις σε όλη την προεκλογική περίοδο. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Ν. Χουντής δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, αλλά σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.
 
Ωστόσο στελέχη κάνουν λόγο για εκπλήξεις, χωρίς πάντως να δίνουν περισσότερες πληροφορίες. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται, εκτός του καθηγητή Κ. Τσουκαλά, είναι της  Ράνιας Αντωνοπούλου, καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας.
 
Κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ότι στα ψηφοδέλτια θα είναι υποψήφιοι προσωπικότητες που είναι ευρύτερα γνωστές από τον χώρο του Πολιτισμού, της Οικονομίας κ.α. και οι οποίοι όμως τήρησαν σταθερή καθαρή αντιμνημονιακή στάση τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
 
Ωστόσο δεν αποκαλύπτει ποιοι θα είναι υποψήφιοι με σταυρό προτίμησης ή θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις τιμητικές θέσεις.
 
Στη «μάχη της Αθήνας» θα είναι υποψήφιοι κεντρικά στελέχη του κόμματος, συνεργαζόμενοι αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην Α’ Αθήνας «να πιάσει» πάνω από 30%-27% στις εκλογές του 2012.
 
Εκτός των τριών βουλευτών, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Ν. Βούτση και Μ. Μπόλαρη, υποψήφιοι θα είναι ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γ. Σακελλαρίδης, ο πρώην γραμματέας της νεολαίας Ν. Ηλιόπουλος, ο δημοσιογράφος Ν. Φιλής, ο Χρ. Στάικος, η Α. Φιλίνη κ.α.
 
Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιοι όλοι οι βουλευτές που ήταν στη Β’ Αθήνας και θα προστεθούν και οι Θ. Φωτίου και Δ. Τσουκαλάς – είχαν εκλεγεί στη λίστα Επικρατείας.
 
Ακόμη υποψήφιοι μεταξύ άλλων είναι οι: Ν. Παππάς, Κ. Πουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Γ. Μπαλάφας, Ν. Ξυδάκης, Σ. Ρομπόλης, Κ. Ησυχος, Α. Καββαδία, Α. Καρίτζης, Κ. Ζαχαριάδης, Α. Νεφελούδης, Γ. Τόλιος κ.α. Στην περιφέρεια Αττικής εκτός των τριών βουλευτών Α. Μητρόπουλος, Γ. Πάντζας και Ν. Αθανασίου, υποψήφιοι θα είναι ο Α. Καλύβης, Β. Πριμηκύρης κ.α. Στην Α’ Πειραιά ο Θ. Δρίτσας, ο Στ. Λεωτσάκος και στη Β’ Πειραιά οι Π. Λαφαζάνης, Τζ. Βαμβακά, Ε. Καρακώστα, Στ. Κασαπίδης κ.α.
 
Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κλείσουν τα ψηφοδέλτια – θα επικυρωθούν από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:22