10/12/2018 02:16:51

Μηνύουν Μητσοτάκη- Λοβέρδο για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Μηνύουν Μητσοτάκη- Λοβέρδο για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών - Media

Μηνύσεις κατά του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να καταθέσει αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα.
 
Βασικό της αίτημα θα είναι να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, στους οποίους, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Παράλληλα, μόλις 174 εκπαιδευτικοί, από τους 1799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά, έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν «ανεπίτρεπτα», όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί. 
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμις Κοτσιφάκης, δήλωσε στο «Ποντίκι» πως «η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται εδώ και 17 ολόκληρους μήνες και βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας. Είναι απαράδεκτο να αδιαφορούν έτσι οι δύο υπουργοί και να αφήνουν το θέμα χωρίς λύση τόσους μήνες». «Σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό, είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).», προσθέτει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
 
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, Νίκος Κικάκης, μας είπε ότι «έχουμε υποστεί τεράστιο εμπαιγμό και από τους δύο υπουργούς. Οι συνάδελφοί μας δεν πληρώνονται. Παρόλο που δεν έχει βγει διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Καταγγέλλουμε αυτό τον απίστευτο εμπαιγμό. Μας μίλησαν για εξορθολογισμό και μεταρρύθμισης και αυτό που έχουν καταφέρει είναι να είμαστε σε ομηρία. Την ώρα που τα σχολεία έχουν τεράστια κενά και θα μπορούσαμε να είχαμε αξιοποιηθεί εκεί». «Πρέπει κάποια στιγμή να ζητηθούν και ποινικές ευθύνες για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εννοείται ότι εάν ξαναβγούν θα μας απολύσουν όλους. Είναι κυριολεκτικό. Και γι αυτό ζητάμε αλλαγή πολιτικής και επαναφορά όλων των συναδέλφων στις θέσεις τους», πρόσθεσε . 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.