search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:56
MENU CLOSE

Αποκάλυψη Βαρβιτσιώτη: Η τρόικα δεν ήθελε την επένδυση της Cosco – Το e-mail του Ματίας Μορς

10.02.2015 16:53
Αποκάλυψη Βαρβιτσιώτη: Η τρόικα δεν ήθελε την επένδυση της Cosco – Το e-mail του Ματίας Μορς - Media

Η Τρόϊκα δεν ήθελε την επένδυση της Cosco! Αυτό αποκάλυψε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό email του Ματίας Μορς.

Η Τρόϊκα δεν ήθελε την επένδυση της Cosco! Αυτό αποκάλυψε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό email του Ματίας Μορς.
 
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού επεσήμανε τη σημασία που έχουν οι διαπραγματεύσεις, εξέφρασε την ευχή να έχουν ευτυχή κατάληξη. Ωστόσο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται όταν λέει πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε. Και έφερε ως παράδειγμα, την περίπτωση της Cosco.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα  στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης «από τη μεγάλη επένδυση που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση με την Cosco, ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά». Μάλιστα, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στις αντιδράσεις που συνάντησε από τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους και τους διαχειριστές των ανταγωνιστικών λιμανιών της Βορείου Ευρώπης, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής – αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά- το mail που του είχε αποστείλει στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος και εξέφραζε τότε την αντίθεσή του για τη νέα συμφωνία επένδυσης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, ζητώντας  από την ελληνική πλευρά να επανεξετάσει την απόφασή της.

Τόνισε, ακόμη, ότι δεν πρέπει να σταματήσει η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ: «Είναι μία επένδυση 230 εκατομμυρίων που δημιουργεί πάνω από χίλιες θέσεις εργασίας, που δεν δημιουργεί μια καινούρια China Town, όπως ο κ. Λαφαζάνης έλεγε. Πολύ χαίρομαι που αυτά τα περί China Town και αυτά κατά της σύμβασης παραχώρησης, βεβαίως, τα οποία έλεγε ο κ. Λαφαζάνης σήμερα ο κ. Βαρουφάκης τα αναιρεί» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν, λόγω των προηγούμενων δηλώσεων Λαφαζάνη, που διαφωνεί  με την παραχώρηση χρήσεων, που διαφωνεί με την πώληση των μετοχών, που διαφωνεί με την παρουσία των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, να αφήσετε μία ευκαιρία να χαθεί».

Δείτε εδώ το σχετικό email του Ματίας Μορς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42