search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:55
MENU CLOSE

Δείπνο Καραμανλή – Μεϊμαράκη με μενού… Σαμαρά

13.02.2015 06:42
Δείπνο Καραμανλή - Μεϊμαράκη με μενού... Σαμαρά - Media

Με μενού την επόμενη μέρα στη ΝΔ δείπνησαν το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

(αναδημοσίευση από το Βήμα)

Με μενού την επόμενη μέρα στη ΝΔ δείπνησαν το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε μια χρονική στιγμή που τα κορυφαία γαλάζια στελέχη προσανατολίζονται να τεθεί θέμα ηγεσίας στην επικείμενη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.
 
Την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη στην «Αθηναϊδα» το άλλο μεγάλο «μυστικό δείπνο» πολλών κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου, όπου κυριάρχησε η άποψη πως πρέπει να επιταχυνθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, οι Καραμανλής και Μεϊμαράκης συμφώνησαν στην ανάγκη να αλλάξει σελίδα στο κόμμα με προσήλωση στην αρχή της ενότητας της παράταξης(…)
 
Στο δείπνο με ψαρικά των κκ. Καραμανλή και Μεϊμαράκη, υπήρξε εκτενής συζήτηση για το μέλλον της ΝΔ και την πορεία της στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την ιδεολογική και στρατηγική ήττα που υπέστη η κεντροδεξιά και η ανησυχία ήταν έκδηλη. Και οι δυο, συμφώνησαν στην ανάγκη να αλλάξουν πολλά στη ΝΔ τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, καθώς ο κίνδυνος για το κόμμα που πρωταγωνίστησε επί 40 χρόνια είναι μεγάλος, ενώ είναι διάχυτος ο φόβος σε μεγάλο τμήμα της Κ.Ο. και του κόμματος να μην ακολουθηθεί η πορεία του ΠΑΣΟΚ.
 
Οι κκ. Καραμανλής και Μεϊμαράκης που έχουν συνομιλήσει και τηλεφωνικά τις τελευταίες ημέρες, συμφώνησαν ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης, να μην γίνουν βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, να επαναπροσδιοριστεί η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και να υπάρξει προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες, αν και ο πρώην Πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος που θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της σημερινής ηγεσίας.
 
Ο κ. Καραμανλής είναι της άποψης ότι η ΝΔ πρέπει να στραφεί στο χώρο του κέντρου και επιμένει πως η παράταξη δεν εξαϋλώνεται, αλλά επιβάλλεται να γίνουν κινήσεις, ώστε να ξαναπιάσει το νήμα με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της που την εγκατέλειψαν, αλλά και να επανασυνδεθεί με κοινωνικές τάξεις που ήταν διαχρονικά πυλώνες της κεντροδεξιάς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42