ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:17
MENU CLOSE

Πρεμιέρα Τσίπρα με το μυαλό στον ΣΥΡΙΖΑ (Δημοσιεύτηκε στο «Π» 15/10/2009)

15.10.2009 11:17

Tο εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ εξομάλυνε το τραχύ προεκλογικό κλίμα, καθώς, παρ’ ότι «δεν συνιστά νίκη», είναι θετικό, σύμφωνα με την αποτίμηση της Κουμουνδούρου και των συνιστωσών. Από την άλλη δημιουργεί μια αμηχανία αφού εκ των πραγμάτων η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα μπει στη δράση την ώρα που κρίσιμα οργανωτικοπολιτικά ζητήματα θα είναι ανοιχτά έω ς τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε έχει οριστεί η Πανελλαδική Διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον η καχυποψία ορισμένων τουλάχιστον συνιστωσών έναντι του ΣΥΝ δεν έχει ξεπεραστεί και πολλοί περιμένουν να δουν τις επόμενες κινήσεις του Τσίπρα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή θα εγγυηθεί την ενότητα του σχήματος και με ποιους όρους, εφόσον είναι γνωστό ότι η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί τη μετεξέλιξη σε ενιαίο πολιτικό οργανισμό, τη στιγμή που από την πλευρά κάποιων συνιστωσών και ανένταχτων συνεχίζονται οι φωνές για έναν «ΣΥΡΙΖΑ των μελών», υποστηρίζοντας ότι δεν εννοούν ενιαίο κόμμα.

Πιθανότατα κάποιοι εξ αυτών να νοσταλγούν τον Αλαβάνο θεωρώντας τον μοναδική εγγύηση ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχούν δε ότι με τα νέα δεδομένα μπορεί να υπάρξει οπισθοδρόμηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο εκλογικού συμπληρώματος του ΣΥΝ.

Oμάδα εργασίας

Προς το παρόν σε επίπεδο Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήδη ορίστηκε ομάδα εργασίας, η οποία αναλαμβάνει από την ερχόμενη εβδομάδα να επεξεργαστεί έως την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πλαίσιο πρότασης για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελείται από τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσα, τον Γιάννη Μπανιά (ΑΚΟΑ), τον Νίκο Γαλάνη (ΚΟΕ), τον Γιάννη Θεωνά (ΚΕΔΑ), τον Δήμο Τσακνιά (ανένταχτος) κ.ά.

Το περασμένο Σάββατο πάντως μια πρώτη γεύση των προθέσεών τους να επιμείνουν στο αίτημά τους για τον «ΣΥΡΙΖΑ των μελών» έδωσαν μέλη και εκπρόσωποι συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την Αντι-Συστημική Αριστερά (ΠΑΣΑ) για την αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία συγκροτήθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές από μέλη του ΣΥΝ αρχικά και στη συνέχεια και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παρέμβουν στα τεκταινόμενα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί το Σάββατο στο Πολυτεχνείο

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:17
Exit mobile version