ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:18
MENU CLOSE

Στενό ευρωπαικό ...μαρκάρισμα στην ελληνική οικονομία

04.01.2010 15:49

Με το  στενό μαρκάρισμα των ευρωπαίων πιστωτών  η κυβέρνηση ξεκινά τη δύσκολη – αν όχι ακατόρθωτη—προσπάθεια η οποία έχει σε γενικές γραμμές τρεις στόχους: Να περιοριστεί το έλλειμμα. Να βρεθούν κονδύλια για ανάπτυξη. Να διασωθεί το εισόδημα των εργαζομένων έτσι…

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως για να αποκτήσει η χώρα τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τους δανεισμούς της θα πρέπει να εξασφαλιστούν ρυθμοί ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία καθώς και να κρατηθεί ζωντανή η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου πληθυσμού.

Η προσπάθεια   της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τους πιστωτές της χώρας και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας θα περιγραφεί λεπτομερώς και εγγράφως  τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες με τη κατάθεση του προσχεδίου του επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας.

Την μεθεπόμενη,   Τετάρτη 6 Ιανουαρίου θα έλθει  στην Αθήνα κλιμάκιο εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι εν λόγω ειδικοί θα εκτιμήσουν επί τόπου τις ρεαλιστικές ή όχι προοπτικές των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και θα εισηγηθούν αναλόγως.

Σε κάθε περίπτωση τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Eurogroup και στο Ecofin στις 18 και 19 Ιανουαρίου, ώστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Κομισιόν το τελικό κείμενο του προγράμματος σταθερότητας με εξειδίκευση των μέτρων

 

 

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15
Exit mobile version