ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:34
MENU CLOSE

«Το έλλειμμα μειώνεται με μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν» λέει ο Παπακωνσταντίνου

27.05.2010 16:57

«Ο προϋπολογισμός εξελίσσεται κανονικά και το έλλειμμα μειώνεται με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Παρίσι, όπου ενημέρωσε τους ομόλογους του από τις χώρες του ΟΟΣΑ για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές ότι η υλοποίηση του μνημονίου που έχει υπογραφτεί με την τρόικα προχωρά  με ταχύτερο του σχεδιαζόμενου ρυθμού. «Με βάση αυτά τα δεδομένα» ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι δεν θα απαιτηθεί υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι επίκειται η υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών από την Ελλάδα που θα ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η πρώτη συμφωνία είναι η συμφωνία του ΟΟΣΑ με το Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα φορολογικής συνεργασίας την οποία η Ελλάδα θα επικυρώσει.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά ουσιαστικά σε ένα πακέτο τόσο διμερών όσο και πολυμερών συμβάσεων οι οποίες θα αφορούν την ανταλλαγή -ανάμεσα στην Ελλάδα και σειρά άλλες χώρες- πληροφοριών που σχετίζονται με την φοροδιαφυγή.

Τέλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικώς, απέκλεισε και πάλι οποιοδήποτε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού κρατικού χρέους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version