search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:11
MENU CLOSE

Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου – Πιέσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

28.04.2024 23:35
biden

Ο Τζο Μπάιντεν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Μπάιντεν επανέλαβε την «ακλόνητη δέσμευσή του» στην ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η πρόοδος στις παραδόσεις της βοήθειας, σε πλήρη συντονισμό με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν για τη Ράφα και ο Αμερικανός πρόεδρος «επανέλαβε τη σαφή θέση του», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο συμμαχικές χώρες «εξέτασαν λεπτομερώς τις συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη για την απελευθέρωση των ομήρων και για άμεση εκεχειρία στη Γάζα», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, καθώς εντείνονται σήμερα οι διπλωματικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεγαλύτερη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, θα επιτρέψει το Ισραήλ

Η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που πηγαίνει στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που πηγαίνει στη Γάζα έχει αυξηθεί σημαντικά. Τις ερχόμενες ημέρες, η ποσότητα της βοήθειας που θα πάει στη Γάζα θα συνεχίσει να αυξάνεται ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες, εξοπλισμός καταφυγίου και άλλη βοήθεια – περισσότερη από ποτέ πηγαίνει στη Γάζα» τόνισε ο Χαγκάρι.

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν: «Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για Ευρωπαϊκή άμυνα με πυρηνικά όπλα»

Συνάντηση Φιντάν με Μπορέλ στο Ριάντ

Ρωσία: Καταλαμβάνει χωριό δίπλα στο Ντονέτσκ με υποχώρηση των ουκρανών – Σκληρή απάντηση σε όποιον αγγίξει τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:11