search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Μακρόν: «Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για Ευρωπαϊκή άμυνα με πυρηνικά όπλα»

28.04.2024 22:08
MAKRON

Ο Εμανουέλ Μακρόν προέβη σε μια ασυνήθιστη δήλωση για την Ευρώπη και την θωράκιση της άμυνάς της, τονίζοντας πως θεωρεί πως η Γαλλία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια συζήτηση «για μια ευρωπαϊκή άμυνα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα».

«Αυτό μπορεί να σημαίνει την ανάπτυξη αντιπυραυλικών ασπίδων, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτές θα μπλοκάρουν όλους τους πυραύλους και θα αποτρέψουν τη χρήση πυρηνικών όπλων», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Αξιοπιστία σημαίνει επίσης να έχουμε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να αποτρέψουμε τους Ρώσους. Και μετά είναι τα πυρηνικά όπλα: το γαλλικό δόγμα είναι ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όταν απειλούνται τα ζωτικά μας συμφέροντα. Έχω ήδη πει ότι υπάρχει μια ευρωπαϊκή διάσταση σε αυτά τα ζωτικά συμφέροντα», είπε ακόμη και πρόσθεσε:

«Είμαι υπέρ της έναρξης αυτής της συζήτησης, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει την αντιπυραυλική άμυνα, τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, τα πυρηνικά όπλα για όσους τα διαθέτουν ή έχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους. Ας τα βάλουμε όλα στο τραπέζι και ας δούμε τι πραγματικά μας προστατεύει με αξιόπιστο τρόπο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα διατηρήσει «είναι έτοιμη να συμβάλει περισσότερο στην άμυνα του ευρωπαϊκού εδάφους».

Οι δηλώσεις του Μακρόν προκάλεσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Φιντάν με Μπορέλ στο Ριάντ

Ρωσία: Καταλαμβάνει χωριό δίπλα στο Ντονέτσκ με υποχώρηση των ουκρανών – Σκληρή απάντηση σε όποιον αγγίξει τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία

Γάζα: Στο Κάιρο από αύριο αντιπροσωπεία της Χαμάς σε συνομιλίες για εκεχειρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:58