search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:51
MENU CLOSE

Θρίλερ στην Τσετσενία

19.10.2010 07:05
Θρίλερ στην Τσετσενία - Media

Επίθεση από αντάρτες και καμικάζι δέχτηκε το πρωί της Τρίτης το κτίριο του κοινοβουλίου της Τσετσενίας. Λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδος, το πρακτορείο Interfax μεταφέροντας δήλωση αστυνομικής πηγής, μετέδωσε πως όλοι οι αντάρτες που συμμετείχαν στην επίθεση, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Επίθεση από αντάρτες και καμικάζι δέχτηκε το πρωί της Τρίτης το κτίριο του κοινοβουλίου της Τσετσενίας με αποτέλεσμα 2 νεκρούς φρουρούς ασφαλείας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπ. Εσωτερικών στο Γκρόζνι.

Την ίδια ώρα επίθεση δέχτηκε και το υπουργείο Γεωργίας της Τσετσενίας ενώ τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο και για ομήρους που κρατούνται από τους αντάρτες μέσα στο Κοινοβούλιο.

Το ΡΙΑ-Νόβοστι μιλά για επίθεση αυτοκτονίας και μεταδίδει ότι ο βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία μετέφερε ακριβώς έξω από το κοινοβούλιο ενώ οι δύο ένοπλοι αντάρτες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ σκοπό έχουν την «εξόντωση των τρομοκρατών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το ΡΙΑ-Νόβοστι.

Λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδος, το πρακτορείο Interfax μεταφέροντας δήλωση αστυνομικής πηγής, μετέδωσε πως όλοι οι αντάρτες που συμμετείχαν στην επίθεση, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ξέσπασαν κοντά στο γραφείο του προέδρου του κοινοβουλίου, αλλά ο πρόεδρος φέρεται να είναι ζωντανός και εντός του κτηρίου.

Ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών επισκέπτεται την Τσετσενία και φέρεται να βρίσκεται σε έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο Ραμζάν Καντίροφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:47