search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Κάμερον: Θα υπάρξει απάντηση στα επεισόδια

10.08.2011 13:21
Κάμερον: Θα υπάρξει απάντηση στα επεισόδια - Media

Σε δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να καταλάβει κλίμα φόβου τους δρόμους της χώρας και επισημαίνοντας ότι «θα υπάρξει απάντηση» στις ταραχές.

Σε δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να καταλάβει κλίμα φόβου τους δρόμους της χώρας και επισημαίνοντας ότι «θα υπάρξει απάντηση» στις ταραχές.

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα επιτρέψει την χρήση αντλιών νερού για πρώτη φορά μετά τις ταραχές που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Ιρλανδία, σε μια κίνηση προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναφορά της τάξης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, τα οχήματα με αντλίες που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση θα τεθούν στην διάθεση της βρετανικής αστυνομίας μέσα σε 24 ώρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι «αυτή η συνεχιζόμενη βία δεν είναι αποδεκτή και θα εμποδιστεί. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό στη χώρα μας. Έχουμε δει το χειρότερο πρόσωπο της Βρετανίας, αλλά νομίζω πως έχουμε δει και κάποια κομμάτια από το καλύτερο πρόσωπο της Βρετανίας, τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν υπογράψει στο Facebook στηρίζοντας την αστυνομία, που συγκεντρώνονται για τις επιχειρήσεις καθαρισμού».

Συμπλήρωσε, επιπλέον, πως η αστυνομία θα προχωρήσει σε περαιτέρω συλλήψεις καθώς προκύπτουν στοιχεία από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «υπάρχουν θύλακες στην κοινωνία μας που δεν απλώς κατακερματισμένοι, αλλά είναι πραγματικά νοσηροί. Είναι μία πλήρης απουσία ευθύνης σε τμήματα της κοινωνίας μας, κάποιοι άνθρωποι στους οποίους επιτρέπεται να αισθάνονται ότι ο κόσμος του οφείλει κάτι, ότι τα δικαιώματά τους είναι περισσότερα από τις ευθύνες τους και ότι οι πράξεις τους δεν έχουν επιπτώσεις. Όμως έχουν επιπτώσεις».

Μέσα σε τέσσερις νύχτες ταραχών η Σκότλαντ Γιαρντ έχει πραγματοποιήσει 770 συλλήψεις, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 110 άτομα. Ερευνώνται, επίσης, οι συνθήκες θανάτου τριών ανδρών που πιστεύεται ότι χτυπήθηκαν από αυτοκίνητό ενώ προστάτευαν την κοινότητά τους στο Μπέρμιγχαμ.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία -στη βρετανική πρωτεύουσα έχει αναπτυχθεί δύναμη 16.000 αστυνομικών- κράτησε ήρεμο το Λονδίνο έπειτα από τρεις νύχτες βίαιων επεισοδίων. Ωστόσο, οι ταραχές επεκτάθηκαν στο Μάντσεστερ, Σάλφορντ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ και Μπέρμιγχαμ με εμπρησμούς και λεηλασίες καταστημάτων, όπου εκατοντάδες  νεαροί με κουκούλες ήρθαν αντιμέτωποι με ειδικές μονάδες της αστυνομίας, σπάζοντας βιτρίνες, λεηλατώντας, βάζοντας φωτιά σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:50