search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 10:10
MENU CLOSE

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ εκτός Ελλάδας

28.02.2012 14:18
Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ εκτός Ελλάδας - Media

Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε το 1 εκατομμύριο ευρώ εκτός Ελλάδος σε ξένη τράπεζα.

Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε το 1 εκατομμύριο ευρώ εκτός Ελλάδος σε ξένη τράπεζα.

Αυτό έγινε γνωστό από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια τα χρήματα μεταφέρθηκαν μέσω εμβάσματος της ΤτΕ στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, που σχεδιάζει να κάνει ο Ι. Κούβελος.

Σε ανακοίνωση της, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία», ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη συναλλαγή πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, που είναι δηλωμένη στο «πόθεν έσχες» του.

Μπακογιαννη: Δεν επιτρέπω να στοχοποιηθώ από τα δύο μεγάλα κόμματα

Αιχμές τόσο προς τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όσο και προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, άφησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη: «Έχω δημοσιοποιήσει κάθε ευρώ και δραχμή και δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει το ήθος και την πολιτική μου σταδιοδρομία», ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., που επέλεξε να ανέβει στο βήμα της Βουλής για να σχολιάσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε τα εξής: «Πριν από τρεις μέρες, από αυτό το βήμα, ζήτησα ως αρχηγός κόμματος, να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή, που, κατά δήλωση του κ. Νικολούδη, πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ και τα έβγαλε εκτός Ελλάδος. Ομολογώ ένιωθα οργή και περιέργεια, να μάθω ποιος βουλευτής είχε ένα εκατομμύριο και το έστειλε στο εξωτερικό. Πριν από δύο ώρες, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Βαγγέλη Αργύρη και μου είπε ότι υπήρχε έμβασμα ενός εκατομμύριου, του συζύγου μου, προς το εξωτερικό».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. ανέφερε ότι αμέσως επικοινώνησε με τον σύζυγό της, ο οποίος της εξήγησε ότι μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα με ναυτιλιακά θέματα, είχε επενδυμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ρευστοποίησε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνική τράπεζα στις 3 Μαρτίου, για την αγορά ενός πλοίου.

«Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η πενθήμερη συζήτηση αφορούσε επιχειρηματική  δραστηριότητα του συζύγου μου και ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μεμπτό, επειδή συνέχισε να δραστηριοποιείται επενδύοντας στην ελληνική ναυτιλία», τόνισε για να προσθέσει: «Ζητώ από τη Βουλή να καλέσει τον κ. Νικολούδη και να πει ποιος του κατήγγειλε ότι υπάρχει  τέτοιου είδους ύποπτη συναλλαγή για βουλευτή. Η δουλειά του κ. Νικολούδη είναι να ψάχνει για το βρώμικο χρήμα. Να έρθει, λοιπόν, στη Βουλή και να εξηγήσει, γιατί άφησε να εννοηθεί ότι κάποιος πολιτικός το έκανε, όταν αυτό είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έχω δημοσιοποιήσει το κάθε ευρώ και την κάθε δραχμή. Δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει και το ήθος μου και την πολιτική μου σταδιοδρομία. Οφείλει η κυβέρνηση να εξηγήσει πως επί πέντε μέρες ενώ γνώριζε όλα αυτά, δεν βγήκε να το κάνει επίσημα. Εγώ το έκανα αμέσως μόλις το έμαθα, γιατί δεν θέλω να αιωρούνται τέτοιου είδους  ζητήματα. Πώς είναι δυνατό ο κ. Νικολούδης να λέει όλα αυτά για βουλευτή, ενώ πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα», υπογράμμισε και συνέχισε: «Αν είναι νόμιμο και ηθικό; Για μένα είναι και νόμιμο και ηθικό να προχωρήσει η ελληνική επιχειρηματικότητα. Είναι ηθικό να παντρεύεται έναν Έλληνα επιχειρηματία, μια πολιτικός».

«Ζητώ από τον πρόεδρο της Βουλής πλήρη ξεκαθάριση του θέματος. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης είναι ανοικτές σε κάθε μορφή μορφής παρερμνηνείας. Έχω αρκετά  στοχοποιηθεί στη ζωή μου και δεν επιτρέπω να στοχοποιηθώ από τα δύο μεγάλα
κόμματα, τα οποία έθιξα όταν έφερα στο φως τα κομματικά τους ταμεία», κατέληξε η Ν. Μπακογιάννη.

Κούβελος: Έγινε διαστρέβλωση της πραγματικότητας

 

«Επί 37συναπτά έτη δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον χώρο της ναυτιλίας με αντικείμενο την πλοιοκτησία , την ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων.

Στον χώρο αυτό δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές .

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.

Συγκεκριμένα :

Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολλάρια Η.Π.Α.και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.

Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των Η.Π.Α. σε δολλάρια Η.Π.Α. και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου .

Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα μου στο Λονδίνο.

Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς.

Συνεπώς, μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου .

Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολλάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες, αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα.»

KKE: Συναγωνίζονται για το ποιος θα προσβάλλει περισσότερο τη νοημοσύνη του λαού

«Αυτό είναι το πολιτικό σας σύστημα και οι ελευθερίες της ΕΕ. Τα κόμματά σας διαγωνίζονται εδώ και μέρες στο ποιο θα προσβάλλει περισσότερο τη νοημοσύνη του λαού, την ίδια ώρα που συναποφασίζετε τη σφαγή του», ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με την εξέλιξη που πήρε το ζήτημα εμβάσματος του 1 εκατ. ευρώ.

ΣΥΝ: Πλήρης διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές

Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του ονόματος του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε το παρακάτω σχόλιο: «Το νόμιμο ή μη της διαδικασίας μεταφοράς των χρημάτων του Ισίδωρου Κούβελου πρέπει να διερευνηθεί. Την ίδια στιγμή, πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές όλων των βουλευτών και του περιβάλλοντός τους, καθώς και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό.

Το σίγουρο είναι ότι η συζήτηση για το πολιτικό χρήμα δεν μπορεί να γίνεται με όρους λαϊκισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Το κρίσιμο είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός βελτιωμένου νομοθετικού πλαισίου και ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια και θα εμποδίζουν την παρείσφρηση των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία των κομμάτων. Τα κόμματα των πλουσίων, τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και της Siemens, που μάλιστα είναι και τα πρώτα που ζητούν την κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων, πρέπει να τελειώσουν. Η ανεξάρτητη από τα ιδιωτικά συμφέροντα λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, η διασφάλιση της χρηματοδότησής τους από το κράτος και ο δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος στην οικονομική τους λειτουργία, όπως και στις οικονομικές συναλλαγές των εκπροσώπων τους, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας».

ΛΑΟΣ: Πλούσιος σύζυγος, φτωχά επιχειρήματα

Για «πλούσιο σύζυγο, αλλά πτωχά επιχειρήματα», έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, περί της εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ υποστηρίζει επίσης ότι η πρώην υπουργός «ατύχησε δύο φορές». Η πρώτη, σύμφωνα με το ΛΑΟΣ, «γιατί η εξαγωγή ενός εκατ. ευρώ αφορούσε στην ίδια και τον σύζυγό της» και η δεύτερη «με τη δικαιολογία – απολογία της».

 

(Το βίντεο είναι από το enikos.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 10:10