ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Αριστερή… διακυβέρνηση!

18.05.2012 09:45

Παρακολουθήσαμε όλοι τη μετεκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει μια κυβέρνηση αριστερών δυνάμεων, δηλαδή μια κυβέρνηση με ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Παρακολουθήσαμε όλοι τη μετεκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει μια κυβέρνηση αριστερών δυνάμεων, δηλαδή μια κυβέρνηση με ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Πέρα από το γελοίο της επικλήσεως, μιας και τα νούμερα δεν έφταναν, παρά μόνο ζάλιζαν αυτή τη δύστυχη την κυβερνητική εντολή πηγαίνοντάς την πέρα – δώθε, το τιμημένο ΚΚΕ το είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν ρητά και κατηγορηματικά, πόσω μάλλον με τον «αδελφό» ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ είχαμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη προεκλογική ρητορική, η οποία καθώς φαίνεται συνεχίζεται και στον δεύτερο γύρο, ρητορική που δεν συνάδει με τα αριστερά ήθη περί ασκήσεως της πολιτικής.

Ωστόσο, αυτό που καταδεικνύει τη μεγάλη υποκρισία των αριστερών δυνάμεων είναι η ίδια η ιστορία τους. Είναι σε όλους γνωστό το γεγονός ότι όταν ακόμα η Αριστερά βρισκόταν υπό διωγμό από τον εμφύλιο και δώθε και φυσικά στη διάρκεια της δικτατορίας και μετά τη διάσπαση με το Εξ. και το Εσ., την πιο σκληρή και απάνθρωπη απομόνωση την επιφύλασσε ο σύντροφος στον σύντροφο, αυτόν της άλλης γραμμής, της προδοτικής, του οπορτουνισμού. Είναι σε όλους γνωστές οι απάνθρωπες ιστορίες σκληρότητας μεταξύ των συντρόφων που είχαν διαφορετική πολιτική αντίληψη και μεθοδολογία για τη σωτηρία του κόσμου! Παρόμοιες εκφράσεις αισθημάτων αλληλεγγύης και ανθρωπισμού επιδεικνύουν μεταξύ τους και οι σημερινές συνιστώσες, οι αποκλίνουσες και… οι υπερσυντέλικοι της αριστερής – τάχα μου – διακυβέρνησης που εμπνεύστηκε ο ενωτικός Τσίπρας. Ας ανατρέξει στην ιστορία της Αριστεράς˙ έχει να μελετήσει πολλά παραδείγματα συνεργασιών… Η αμείλικτη στάση του ΚΚΕ αποτελεί την προφανή απόδειξη: δεν θέλει να αντικρίσει τους Συριζαίους ούτε νεκρούς! Προς τι, λοιπόν, αυτή η λαϊκής κατανάλωσης επίκληση στις αριστερές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς έμαθε γρήγορα τα κόλπα του συστήματος…

Θέλω να θυμίσω στο ευαίσθητο και εκλεκτικό αριστερό αναγνωστικό κοινό ότι οι αριστεροί διαφορετικών τάσεων δεν αντάλλασσαν ούτε καλημέρα στις φύλακες και στις εξορίες μεταξύ τους˙ θα συνεργαστούν τώρα υπό τον Αλέξη που ξεχειλίζει από συναισθηματισμό για την αλληλεγγύη των αριστερών δυνάμεων και της αριστεράς διακυβέρνησης; Σε ποιους τα λέει αυτά; Σε ποιους απευθύνεται; Εδώ τουλάχιστον το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο όσο και κυνικό, αλλά τουλάχιστον δεν είναι παπατζήδικο νεοΠΑΣΟΚ! 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14
Exit mobile version