search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 06:27
MENU CLOSE

Σαμαράς: Δραχμή σημαίνει θάνατος

10.06.2012 07:41
Σαμαράς: Δραχμή σημαίνει θάνατος - Media

«Δραχμή σημαίνει αυτή τη στιγμή θάνατος», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο MEGA, συμπληρώνοντας ότι έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση 50% με 70%.

«Δραχμή σημαίνει αυτή τη στιγμή θάνατος», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο MEGA, συμπληρώνοντας ότι έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση 50% με 70%.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι η πόλωση που παρατηρείται μία εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι φυσιολογική, δεδομένου ότι το διακύβευμα δεν είναι συνηθισμένο. Παράλληλα, όπως είπε, το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «ευρώπη ή δραχμή», ενώ τόνισε ότι το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, της ασφάλειας, ακόμα και της ΑΟΖ, είναι ζητήματα που διχάζουν και για τα οποία τα δύο πρώτα κόμματα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε ότι θα διεκδικήσει να υπάρξει ευελιξία στη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών σε τράπεζες και εφορίες κι εστίασε στην ανάγκη επενδύσεων, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και στην επιστροφή καταθέσεων για να τονωθεί η ρευστότητα. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση ότι καταγγελία του μνημονίου σημαίνει ρήξη και επιστροφή στη δραχμή και αντιτάχθηκε στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποιήσεις, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό το να υπάρχει «λιγότερο κράτος».

Επίσης, σημείωσε πως στόχος είναι «να χτυπήσουμε την καρδιά του σπάταλου κράτους», διευκρινίζοντας πως δεν μιλάει για απολύσεις. «Εγώ λέω μικρότερο κράτος, πιο ευέλικτο κράτος και πιο έξυπνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:43