ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Ρήγματα στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας

03.07.2012 16:47

Απειλές να αποσύρει το κόμμα του από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ εκτόξευσε σήμερα ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), σε περίπτωση που και άλλες χώρες της ευρωζώνης λάβουν οικονομική βοήθεια. 

Μιλώντας στο περιοδικό Stern ο Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε πως «Θα έρθει κάποια στιγμή που η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας και το CSU δεν θα μπορούν να πουν ‘ναι’ πια» προθέτοντας πως «χωρίς τις ψήφους του CSU ο συνασπισμός δεν θα έχει πια την πλειοψηφία». 

Οι δηλώσεις του Ζεεχόφερ είναι ενδεικτικές του κλίματος και των πιέσεων που ασκούνται στη Μέρκελ μετά τις αποφάσεις που παρθήκαν την προηγουμένη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής. 

Η απόφαση της Συνόδου που προβλέπει απευθείας χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς των τραπεζών που χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση εκλήφθηκε από πολλούς ως ήττα της Μέρκελ. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος βασίζεται στις ψήφους του CSU, το αδελφό κόμμα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), στο κοινοβούλιο και θεωρητικά αν αυτό αποσύρει την υποστήριξή του η κυβέρνηση της Μέρκελ ενδέχεται να πέσει.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:10
Exit mobile version