search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:11
MENU CLOSE

Ο ψυχίατρος Παπαδημητριαδης αποδομεί και επιστημονικά τον αναχρονισμό Βαρτζόπουλου 

30.04.2024 07:38
Untitled design


«Αδιανόητο ότι ένας υφυπουργός υγείας με αρμοδιότητα την Ψυχική Υγεία καταφεύγει σε «βιολογικές δικαιολογίες» για την έμφυλη βία και για τη φαυλότητα στην κοινωνία»

Τη δήλωση αυτή έκανε ο δρ. Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδομώντας και με σπιτημονικό τρόπο τις πρωτοφανείς δηλώσεις Βαρτζόπουλου.

Aπό χθες είναι σφοδρές οι αντιδράσεις από κόμματα και φορείς προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου που συσχέτισε τις γυναικοκτονίες με βιολογικά χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα από την κυβέρνηση τον κ. Βαρτζόπουλο ενώ το ΠΑΣΟΚ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να «αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του Υφυπουργού της».

Ο κ. Βαρτζόπουλος ισχυρίστηκε ότι «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση». Ο υφυπουργός Υγείας και υπεύθυνος για την Ψυχική Υγεία, συσχετίζοντας τις γυναικοκτονίες με βιολογικά χαρακτηριστικά, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό», όπως σημείωσε, καθώς «κυνηγάει την τροφή». Αντιεπιστημονικές θεωρίες… περασμένων αιώνων από τον υφυπουργό Υγείας.

Μετά τον σάλο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», που «φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής». Επιμένει στις δηλώσεις του και έκανε λόγο για «αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

Διαβάστε επίσης

Τροπολογία για την μείωση των τραπεζικών προμηθειών στα POS κατατέθηκε στη Βουλή

Στη «γραμμή» Φλωρίδη και ο Μαρινάκης για το Μάτι: «Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας του 2019» – Ποιους εγκαλεί για «αφωνία»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Διακομματική: Ζητήσαμε ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών, απορρίφθηκε από ΝΔ – Στο τραπέζι και το θέμα της διάρρηξης στο ΥΠΕΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:11