ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:09
MENU CLOSE

Ο χορός των κατασκόπων

31.08.2012 12:47

Η οικογένεια Μακ Βέι ζει στο Μπέλφαστ και όλα της τα μέλη είναι φανατικά προσκείμενα στον IRA. Η μητέρα θα κατηγορηθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο και θα συλληφθεί.

Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Άινταν Γκίλεν, Μπριτ Μπρέναν, Ντέιβιντ Ουίλμοντ, Γκίλιαν Άντερσον.

Η οικογένεια Μακ Βέι ζει στο Μπέλφαστ και όλα της τα μέλη είναι φανατικά προσκείμενα στον IRA. Η μητέρα θα κατηγορηθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο και θα συλληφθεί. Η Κολέτ πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασίσει. Η ποινή της είναι 25 χρόνια φυλάκιση. Για να την αποφύγει θα πρέπει να δεχτεί την πρόταση που της κάνει ένας αξιωματικός της αγγλικής ΜΙ5. Να κατασκοπεύει τους ίδιους της τους συντρόφους.

Επιλέγει την επιστροφή στην οικογένειά της, αλλά κινεί τις υποψίες όταν μια μυστική επιχείρηση του αδελφού της ναυαγεί, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο ολόκληρη την οικογένειά της. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φροντισμένο σε όλα του τα επίπεδα δραματικό κοινωνικό θρίλερ, που συνδυάζει αποτελεσματικά την ατομική, υπαρξιακή τραγωδία με την κοινωνική. Ο σκηνοθέτης, δίχως στιγμή να χάνει τον ιδεολογικό του άξονα, δίνει έμφαση στο πλάσιμο των χαρακτήρων και στις μεταξύ τους σχέσεις. Έντιμη και με «καθαρό» λόγο ταινία, που επαναφέρει στο προσκήνιο το μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα των Ιρλανδών. Πολύ καλές οι ερμηνείες, και να υπενθυμίσουμε πως η ταινία βασίζεται σε βιβλίο του Τομ Μπράντλι, ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:08
Exit mobile version