ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Οριακές «πλειοψηφίες» στη Βουλή

30.10.2012 17:41

Οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι καθοριστικές τόσο για τη χώρα και τις επιπτώσεις των μέτρων στην καθημερινή μας πραγματικότητα, όσο και για την κυβερνητική πλειοψηφία αφού όλα εξαρτώνται από τα «Ναι» τα «Όχι» και τα «Παρών.

Παρ’ όλα αυτά τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι θα είναι ισχνά.
Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος, ανακοίνωσε ότι ο στόχος μειώνεται στα 11 δις έως το τέλος του 2016, από τον αρχικό που ήταν περίπου 19 δις έως τα τέλη του 2015

Η κυβέρνηση πάντως τρέχει και δεν φτάνει αφού δεν θέλει μόνον να περάσουν οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και να δοθεί και μία εικόνα αυξημένης πλειοψηφίας και συνοχής προς τα έξω.
Η προγραμματισμένη για απόψε ψηφοφορία μεταφέρθηκε για αύριο την Τετάρτη το πρωί(11:00), αφού ολοκληρωθεί απόψε η συζήτηση στην Ολομέλεια.
 
Τα τηλεφωνήματα ωστόσο δίνουν και παίρνουν ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος αλλά και να δοθεί μία «πανηγυρική» αίσθηση επιτυχίας. Γι’ αυτό και επέλεξαν η ψηφοφορία να γίνει με την ταυτόχρονη κατάθεση του προϋπολογισμού του 2013, ώστε να χειροκροτηθεί από το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών.
 
Όσον αφορά ωστόσο την ουσία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο άρθρο 2 όπου το ΠΑΣΟΚ ζητά κάθε αποκρατικοποίηση να περνά πρώτα από την  Βουλή για έγκριση και η ΔΗΜΑΡ να εξαιρεθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις «τα νερά και η ενέργεια».
 
Αντίθετα ο υπουργός Οικονομικών θέλει το ελεύθερο, να διαθέτει τις ΔΕΚΟ, χωρίς την έγκριση της Βουλής…
 
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:10
Exit mobile version