search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:59
MENU CLOSE

Πώς το ΠΑΣΟΚ θα χτυπήσει το «ανοιχτό παιχνίδι της δεύτερης θέσης»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2332
02/05/2024
03.05.2024 06:15
androulakis

Την πεποίθηση ότι υπάρχει χρόνος για να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να είναι στη δεύτερη θέση τη βραδιά των ευρωεκλογών, αλλά και για να μπουν οι βάσεις της επόμενης μέρας για τη διακυβέρνηση της χώρας έχουν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η «γραμμή» απέναντι σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη θα είναι ιδιαιτέρως «σκληρή», την ώρα που παρατηρείται έντονη κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη και προς τα Μέσα Ενημέρωσης για την «υπερπροβολή» στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για την καθημερινή παρουσία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ «σχεδόν σε όλες τις τηλεοπτικές ζώνες».

Στον πυρήνα της στρατηγικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται τα σκληρά διλήμματα της κάλπης και η «αποδόμηση» των πολιτικών αντιπάλων. Μέσα σ’ αυτόν τον χάρτη της στρατηγικής του Κινήματος υπάρχει σαφής αναφορά στην Ακροδεξιά και τον υπαρκτό κίνδυνο που εντοπίζουν στελέχη του κόμματος για «προβληματική» άνοδο.

Ο «χάρτης» Ανδρουλάκη και η επίθεση στα ΜΜΕ

Την τακτική της εξ αριστερών αποδόμησης των βασικών αντιπάλων του στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές θα ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, ο Ανδρουλάκης. Εκτός από τη «σκληρή γλώσσα» που χρησιμοποιεί για τον Μητσοτάκη, στράφηκε για πρώτη φορά με τέτοιο ύφος και κατά των Μέσων Ενημέρωσης, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν στο «Π» ότι υπάρχει «υπερπροβολή» στελεχών και υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα, όπως λένε, με τον «μανδύα» του ειδικού, ενώ την ίδια ώρα στηλιτεύουν την έντονη παρουσία του Κασσελάκη «σχεδόν σε όλες τις τηλεοπτικές ζώνες». Καθόλου τυχαία δεν ήταν άλλωστε η αναφορά του Ανδρουλάκη από το βήμα της Βουλής:

«Μας κάνατε πάλι μαθήματα από τα τηλεπαράθυρα, όπου συνήθως βγαίνετε μόνοι. Αν βλέπεις το πάνελ, είναι όλο Ν.Δ. Ο δημοσιογράφος που ρωτάει, αυτός που απαντάει, αυτοί που σχολιάζουν. Είναι ένα πάνελ της Νέας Δημοκρατίας. Τους βαφτίζουν ειδικούς. Όλοι με κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι στην Ελλάδα έχουμε ελευθερία του Τύπου. Αυτή είναι η ελευθερία του Τύπου της Νέας Δημοκρατίας το 2024».

Η ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει. Σε ό,τι έχει να κάνει με την «παρέα του Μαξίμου» γίνεται κριτική για την ακρίβεια, τους θεσμούς αλλά και τη Δικαιοσύνη μετά και τη δικαστική απόφαση για το Μάτι. Συνεργάτες του Ανδρουλάκη σημειώνουν ότι στην παρούσα φάση παρατηρούμε μία κόντρα ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «για το ποιος έχει λιγότερη ευθύνη για τους Ποινικούς Κώδικες». Μόνο και μόνο αυτό, σημειώνουν, αξίζει για να καταλάβει ο ελληνικός λαός την ανάγκη για «αλλαγή» και «ανατροπή» σ’ αυτές τις εκλογές.

Ο «χάρτης» για τις κάλπες

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει εκπονήσει ο Ανδρουλάκης, έχει δοθεί εντολή σε υποψηφίους και βουλευτές να ακολουθούν μία συγκεκριμένη τακτική, η οποία κινείται από τη μία στα γεγονότα της επικαιρότητας μέσω πολλαπλών ερωτήσεων, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. Όπως επισημαίνουν:

Μάτι – Δικαιοσύνη: Κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι αυτή η απόφαση της δικαιοσύνης είναι ασύμμετρη με το μέγεθος της καταστροφής. Είναι ασύμμετρη με τον άδικο και βίαιο θάνατο 104 συνανθρώπων μας στο Μάτι. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που αξιοποίησε πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στην τραγωδία στο Μάτι. Γιατί κράτησε και αξιοποίησε τον κ. Τσουβάλα; Ποιες δουλείες εξυπηρέτησε; Η κυβέρνηση η οποία έχει υπονομεύσει το κράτος δικαίου στη χώρα δεν μπορεί να μεταρρυθμίσει τη Δικαιοσύνη.

Διάρρηξη σε υπουργείο Εσωτερικών: Είναι «φερόμενη ως» διάρρηξη; Τι πήραν από το γραφείο του; Με τα email κοροϊδεύατε τον λαό δέκα μέρες ότι τάχα τα μάζεψε μόνη της η Ασημακοπούλου. Αυτή ήταν η προπαγάνδα σας. Τώρα τι συνέβη; Μια καθαρή απάντηση. Έγινε διάρρηξη ναι ή όχι; Και τι πήραν; Πρέπει να παραιτηθεί αύριο το πρωί η Κεραμέως, διότι επί εποχής της έχει γίνει το υπουργείο Εσωτερικών εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας.

Καθημερινότητα των πολιτών: Ολιγοπώλιο στην υγεία, ολιγοπώλιο στις τράπεζες, ολιγοπώλιο στα τρόφιμα, ολιγοπώλιο στην ενέργεια. Κατά τ’ άλλα, είναι φιλελεύθερος ο Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιστήμη παγκοσμίως που να μπορεί να τον δικαιολογήσει. Καμία ρύθμιση, καμία ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Ολιγοπώλια στα ολιγοπώλια.

«Εμείς πάμε με πολιτική»

Στελέχη του Κινήματος εκφράζουν την άποψη ότι θα έχει συνέπειες η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να κινηθούν «πολιτικά» σε αυτές τις κάλπες και όχι με όρους lifestyle – όπως κάνει ο Κασσελάκης. Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν προετοιμαστεί για συντονισμένες επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, όπως λένε, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο έχουν διαλέξει για αντίπαλό τους τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν στελέχη εντός του Κινήματος που θεωρούν ότι υπάρχει συντονισμένη κατεύθυνση προς την υποστήριξη του Κασσελάκη από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και με τις «ευλογίες της κυβέρνησης». Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την πρόσφατη επίθεση που έκανε ο Ανδρουλάκης στα ΜΜΕ στη Βουλή (την Τρίτη), η πρώτη έγινε από τις περιοδείες του σε Αγρίνιο και Πρέβεζα.

«Μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, αλλά στα κανάλια, στις εφημερίδες και στα sites διαβάζουμε μόνο την προπαγάνδα της Ν.Δ. Ο αγώνας των ευρωεκλογών δεν είναι αν θα βγει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί στις επόμενες εθνικές εκλογές πρέπει να υπάρχουν δύο κυβερνητικές επιλογές, γι’ αυτό και η Ν.Δ. χτυπάει το ΠΑΣΟΚ λυσσαλέα» είχε πει τότε.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική ψήφος: Η κυβέρνηση… δεν το βάζει κάτω, ξαναφέρνει την τροπολογία για τις εθνικές εκλογές

Νίκος Ανδρουλάκης σε κυβέρνηση: Είστε στυγνοί υπάλληλοι της εξουσίας 

Στέφανος Κασσελάκης: Πάμε να δούμε μαζί κάτι «αστέρια»;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:59