ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:38
MENU CLOSE

Ρέσλερ: Επικίνδυνο για τη Γερμανία ένα νέο ελληνικό «κούρεμα»

03.11.2012 13:21

Αντίθετος σε ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς αυτό όπως υποστηρίζει θα δημιουργήσει «τρύπα» στον γερμανικό προϋπολογισμό, εμφανίστηκε ο Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα εκτιμά ότι η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας του (ΑΑΑ), κινδυνεύει από μία νέα απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς όπως λέει «θα δημιουργηθεί τρύπα η οποία θα πρέπει να καλυφθεί».

«Η ίδια η Γερμανία δεν επιτρέπεται να χάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά, αντιθέτως, πρέπει να παραμείνει σημείο σταθερότητας στην Ευρωζώνη» αναφέρει ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ και επισημαίνει ότι αναδιάρθρωση χρέους με συμμετοχή των δημοσίων πιστωτών δεν επιτρέπεται από το γερμανικό δημοσιονομικό δίκαιο.

Καταλήγοντας ο Ρέσλερ καλεί – όπως άλλωστε συνηθίζει –  την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αξιόπιστη συμπεριφορά από την πλευρά της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι έχει πετύχει πρόοδο. Αυτό θα το δείξει η έκθεση της τρόικας» αναφέρει.
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version