ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:34
MENU CLOSE

Η σελίδα του λοξού

08.02.2013 22:00

◆ Επιφανειακή τάσις

Μυογράφημα
Μεγάλο σπίτι, πολλά δωμάτια. Σκεπή με κεραμίδια και μια σοφίτα με ένα γυάλινο παράθυρο στον ουρανό. Ένας μεγάλος κήπος, πολλά δέντρα. Περιποιημένα λουλούδια, μικρές λίμνες, γάτες και δυο μεγαλόσωμα σκυλιά.
Μεσημέρι στο κιόσκι με την αιώρα. Ξύλινο τραπέζι, ασημένιο καλάθι με φρούτα, ένα αχνιστό ρόφημα και περιοδικά περιποίκιλης ύλης, στολίδια στο γυμνό σανίδι.
Ξυπόλυτη, μια ρόμπα επώνυμου οίκου, αναπαράσταση αφαιρέσεως αποτυπωμένη, δεμένη στη μέση. Νευρικό βάδισμα και δυο γυμνά πόδια στο άνοιγμα να αποκαλύπτουν. Στο στόμα ένα τσιγάρο, με τον καπνό να ανακατεύεται με το ξεφύλλισμα. Στο κουδούνισμα, κοινοτοπίες του λόγου, κοινωνική κριτική, κλεισμένα ραντεβού.
Επιτήδευση των φράσεων στο κενό και ένας θόρυβος να διακόπτει.
Μαύρο κοστούμι, γραβάτα ανθρακί, καλογυαλισμένα παπούτσια. Ένα φιλί στον αέρα και καλογραμμένο το ψευδολόγημα στο συναίσθημα.
Στο κυπαρίσσι με την πλάτη ριγμένη στον παλιό κορμό δυο μάτια στην παρατήρηση. Κοντό μαλλί, ύφος μελαγχολίας, απογοήτευση ζωγραφισμένη.
Στο στέγαστρο οι φωνές ανέβηκαν τη σκάλα. Τα χέρια τεντώθηκαν. Οι λέξεις η μια πάνω στην άλλη. Απέναντι, με τα σημάδια της χαμένης ζωής να ξεφωνίζουν τη δυστυχία στην πολυτέλεια των μεγάλων οικοδομών.
Στο ψηλό δέντρο η οργή γυρνά την πλάτη. Σκυμμένη κεφαλή και το βάδισμα να σκάβει στο χώμα τη νοσταλγία.
Στο βάθος η μεγάλη πόρτα.
Οι φωνές έσβησαν Και εκείνος ξέφυγε.
 
Παραλληλία  
 
Μολυβιάς Χάραγμα
Στον μεγάλο ορίζοντα
Της Περίφραξης των ονείρων
Όταν δείχνει το δάχτυλο
Με την επιτακτική της οράσεως
Να τσακίζει τους συνειρμούς
Γραφή του φωτός
Στην αντίστροφη σύνθεση
Του λόγου
Το αληθές
Της αρχής
Υπερθεματίζει στο επιστέγασμα
Εντυπώνοντας
Τον αριθμό
Του παντός
Στην εμμετρία
Των αισθήσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:34
Exit mobile version