ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:33
MENU CLOSE

Μοσχάρι από άλογο και γουρούνι!

11.03.2013 22:00

Άγνωστες πτυχές του νέου παγκόσμιου διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου που αγγίζει και την Ελλάδα παρουσιάζει το «Πράσινο Ποντίκι» Μαρτίου που κυκλοφορεί μαζί με το «Π».

Στο αφιέρωμα αποκαλύπτονται οι τρόποι νόμιμης νοθείας του κρέατος και των σκευασμάτων του στο όνομα της παραγωγής φθηνών προϊόντων με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Γιατί θεωρείται «νόμιμη» η ανάμειξη δέρματος γουρουνιού, συμπυκνωμένων πρωτεϊνών, νερού και λίπους σε ένα προϊόν που θα πουληθεί ως μοσχαρίσιο κρέας. Γιατί αποσιωπήθηκε η έκκληση του ΟΗΕ. Πόσο «κρέας» είναι το κρέας που τρώμε και πόσο «κοτόπουλο» είναι το κοτόπουλο που τρώμε. Πώς το οργανωμένο έγκλημα εμπλέκεται και επηρεάζει την παγκόσμια αγορά κρέατος και πουλερικών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06
Exit mobile version