ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:32
MENU CLOSE

Σε δίνη πολιτικών εξελίξεων

14.03.2013 22:00

Ουδέν, επίσημα, νεότερο από τις οικονομικές, επιχειρηματικές και θεσμικές διεργασίες που διεξάγονται στο παρασκήνιο της αγοράς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όταν η πολιτική προπορεύεται
Στον αντίποδα του ρευστού οικονομικού πλαισίου, παρατηρείται έντονα πολιτική κινητικότητα, τόσο για τα ίδια τα ΜΜΕ όσο και για τα πολιτικά κόμματα. Η μεν Ν.Δ. σφίγγει, ενίοτε άγαρμπα –πολλές φορές με ακροδεξιές πρακτικές–, τον κλοιό στον έλεγχο και την ευθεία εποπτεία όλων όσων γράφονται, δημοσιεύονται και προβάλλονται στα ΜΜΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη δική του πλευρά, βάζει την τακτική του έναντι των επιχειρήσεων ΜΜΕ στον κεντρικό άξονα της επικοινωνιακής πολιτικής του. Ο κύκλος των φανερών πλέον συναντήσεων του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα με εκδότες και στελέχη των εκδοτικών συγκροτημάτων πιστοποιεί τη στροφή αυτή. Όπως και οι συχνότερες αναφορές του στον ρόλο της διαπλοκής και των λεγόμενων «νταβατζήδων» του τόπου.
Μετά το συγκρότημα της «Καθημερινής» που επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας, σειρά είχε ο ΔΟΛ. Η συνάντηση έγινε χθες στο κτήριο της Μιχαλακοπούλου. Για το συγκρότημα του Μπόμπολα και το Mega, στις εισηγήσεις που γίνονται σημειώνεται πως πρέπει να διατηρηθεί η έντονη κριτική και αμφισβήτησή τους ως στρατευμένα Μέσα Ενημέρωσης στην πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Η σύγκρουση για την επιρροή των ΜΜΕ αναμένεται να κορυφωθεί το προσεχές διάστημα και δεν αποκλείεται η αλλαγή πολιτικής γραμμής σε κορυφαία ΜΜΕ, που έχουν στόχο να παραμείνουν πρωταγωνιστές στη διαμεσολάβηση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:28
Exit mobile version