ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:31
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί

17.04.2013 21:00

Συνέντευξη Γιάννη Κότσιρα: «Με τρομάζει ότι μπορεί σε λίγο καιρό να μην έχω χώρα»

Πικάσο, ο καταστροφέας. Αυτό το μήνα  συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου ζωγράφου του 20ου αιώνα, ο οποίος κατάφερε να αποτυπώσει  τις οδύνες και τη φρίκη της εποχής του σε ένα έργο ιερής καταστροφής. Η τραγωδία του ήταν ότι σκόρπισε την καταστροφή  και στη ζωή του μετατρέποντάς την σε μια αμείλικτη λίστα ανυπολόγιστων απωλειών.
 
Η μάγισσα δεν μένει πια εδώ. Κανένας άλλος σύγχρονος αρχηγός κράτους δεν έχει γίνει θέμα τόσων τραγουδιών, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία καυτηριάστηκε από τους καλλιtέχνες μέχρι …θανάτου.
 
Ηλίας Βαμβακούσης. Είναι ζεν και τον ταράζουν…
 
Ο γύρος του κόσμου. Με μια ματιά τι συμβαίνει σε άλλα μέρη της γής.
 
Σεξουαλική απελευθέρωση για τους ήρωες κόμικς. Οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ ήρωες κόμικς παίρνουν το αίμα τους πίσω. Πριν λίγες μέρες, έκανε την εμφάνιση του ο πρώτος τρανσέξουαλ χαρακτήρας σε mainstream κόμικς.
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Μπουτίκ για αυτόχειρες», « Μεγάλες προσδοκίες», «Oblivion», «Με λένε Ερνέστο», «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678», «Οι Κρουντς», «Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας».
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:26
Exit mobile version