ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:04
MENU CLOSE

Έφυγε από τη δίκη του ο Τσοχατζόπουλος

24.05.2013 08:35

Αποχώρησε από το δικαστήριο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μέχρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ικανοποιήσει το αίτημά του για κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και άλλων μελών του ΚΥΣΕΑ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι στόχος του δικαστηρίου είναι η ανεύρεση της αλήθειας που είναι και η ουσία της δίκης.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε ότι θα επανέλθει όταν κληθεί το ΚΥΣΕΑ για να του απαντήσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου: «Εμείς δεν αποκλείσαμε το ΚΥΣΕΑ, αδημονείτε κ. Τσοχατζόπουλε».

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ.Παναγιωτοπουλος είπε ότι είναι δικαίωμα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει, ωστόσο συμπλήρωσε:

«Είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ.»

Στο μεταξύ, ο Νίκος Ζήγρας μέσω του συνηγόρου του ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ενώ ο συνήγορος της Βίκης Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, έκανε γνωστό ότι την Δευτέρα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:02
Exit mobile version