Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας από τον Ιούλιο του 2014 βλέπει το ΔΝΤ διά στόματος του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.
Χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας από τον Ιούλιο του 2014 βλέπει το ΔΝΤ διά στόματος του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.
Ο ίδιος εμφανίστηκε «καθησυχαστικός» για την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, έως την ημερομηνία αυτή.
«Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό ως τον Ιούλιο του 2014. Αναμένεται να υπάρξει μετά τον Ιούλιο του 2014», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επανέλαβε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν δεσμευθεί να παρέχουν χρηματοδότηση για όσο διάστημα το ελληνικό πρόγραμμα εφαρμόζεται ομαλά. «Αναμένουμε ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν θα συμφωνηθέντα», δήλωσε για το θέμα.
Το «κενό» αυτό το παραδέχεται και η Κομισιόν, αφού σε προσχέδιο έκθεσής της αναφέρει πως οι ταμειακές ανάγκες της Ελλάδας στο τέλος του 2014 (167,7 δισ. ευρώ) θα είναι κατά 3,9 δισ. ευρώ υψηλότερες της επίσημης χρηματοδότησης από τους δανειστές (163,8 δισ. ευρώ).
Στο προσχέδιο σημειώνεται πως η τρύπα αυτή εμφανίζεται από το β΄ τρίμηνο του 2014.
Στην ουσία ΔΝΤ και Ε.Ε. συγκλίνουν κατά κάποιο τρόπο. Το ΔΝΤ εκτιμά την μαύρη τρύπα στα 4,6 δισ. Ευρώ.
Στην πραγματικότητα η Κομισιόν δεν προσδιορίζει απόλυτα το κενό και μάλιστα για να το παρουσιάσει «χαμηλότερο», ανεβάζει (με την ταχυδακτυλουργική λογιστική) τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για την τριετία 2011-14 στα 5,1 δις αντί 4,5 δις που όριζε η συμφωνία του Μαΐου.
ΟΙ στόχοι πάντως είναι δύσκολοι (μάλλον ακατόρθωτοι) αν υπολογίσει κανείς πως τα έσοδα από τις κρατικοποιήσεις το 2011 ήταν μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ και για το 2013 είναι ο (ΜΗΔΕΝ)!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τώρα υπολογίζει πως τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2014 θα είναι 2,3 δις ευρώ και συνολικά για το 2014, 3,5 ευρώ.
Πρόκειται για στόχους που δύσκολα κανείς θα μπορούσε να τους θεωρήσει συζητήσιμους!
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.