ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:33
MENU CLOSE

Το κάμπινγκ τούς μάρανε…

14.07.2013 21:00

Τη στιγμή που κατακεραυνώνονται οι ελεύθεροι κατασκηνωτές, η υπουργός Τουρισμού ξεπατώνει ακτές, παραλίες και δάση.

Τη στιγμή βέβαια που κατακεραυνώνονται οι ελεύθεροι κατασκηνωτές, η υπουργός Τουρισμού ξεπατώνει ακτές, παραλίες και δάση.

Η WWF Ελλάς, με επιστολή της προς τουςΠαραπολιτικό για Δευτέρα 300 της Βουλής, τους ζητά να απορρίψουν στο σύνολό του το σχέδιο νόμου αφού μεταξύ άλλων ωραίων και άκρως μεταρρυθμιστικών:
* Καθιστά διάτρητο με διάσπαρτες τροποποιήσεις το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού για τον τουρισμό. Παραδείγματα επιδείνωσης αποτελούν η χωροθέτηση οργανωμένων υποδοχέων στον ορεινό χώρο και η κατάργηση των περιορισμών έκτασης στα νησιά με έκταση άνω των 90 τετραγωνικών.
* Επιτρέπει την κατασκευή σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις. * Δίνει τη δυνατότητα οικοδόμησης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών μέσα στην παραλία χωρίς οριοθέτησή της.
* Αίρει τους περιορισμούς του ειδικού χωροταξικού για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων σε περιοχές Natura.
* «Τακτοποιεί» σωρεία παρανομιών, π.χ. για τουριστικούς λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα, τουριστικά καταλύματα, σε βάρος των νομοταγών επιχειρηματιών και του κοινωνικού συνόλου. * Απεμπολεί κρατικά έσοδα από ισχύουσα νομοθεσία, για παράδειγμα με νέα μείωση του ανταλλάγματος χρήσης αιγιαλού από τουριστικές εγκαταστάσεις ή τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:30
Exit mobile version