ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:24
MENU CLOSE

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς

17.07.2013 10:11

Μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13 % στην εστίαση από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ως μήνυμα επιβράβευσης των ελληνικών προσπαθειών ερμήνευσε την απόφαση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 

"Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι. Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυρια. Βεβαίως, πρέπει να περάσει στην κατανάλωση. Και πρέπει να ενισχύσει την φορολογική μας συνείδηση. Την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και σε σχέση με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος, μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
 
Και συνέχισε εξηγώντας το τι κατ' αυτόν σημαίνει η μείωση αυτή ως πρώτη κίνηση: "Την παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικα πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Της ανάπτυξης. Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος, μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της χώρας, της κοινωνίας που είναι η ανεργία".

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:23
Exit mobile version