ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:41
MENU CLOSE

Βενιζέλος και Σαμαράς χρυσώνουν το χάπι για τους πλειστηριασμούς

22.08.2013 11:09

Με συμφωνία σε ήπια προσέγγιση του θέματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας η κυβερνητική συμμαχία επιχειρεί να αποφύγει τη σύγκρουση με το …παγόβουνο.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε στην τηλεοπτική του δήλωση: «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε,  μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».
 
«Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.  Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να  έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας». Με την τελευταία αποστροφή ο κ. Βενιζέλος δείχνει να έχει συμφωνήσει πλήρως με την κυβερνητική λογική που θέλει να μας πείσει ότι το ξεπάγωμα αφορά όσους έχουν περιουσιακά στοιχεία, αλλά κρύβονται πίσω από την κρίση για να μην πληρώνουν. Σύμφωνα άλλωστε με κυβερνητικές πηγές σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να γίνουν πλειστηριασμοί περίπου 10 χιλιάδων ακινήτων κυρίως εμπορικές ιδιοκτησίες και εξοχικές κατοικίες.
 
Στη σύσκεψη που έγινε σε κλίμα… κυβερνητικής κατανόησης συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Να δούμε πάντως αν με τις κινήσεις που γίνονται θα πειστούν και οι βουλευτές των δύο κομμάτων να ψηφίσουν τη ρύθμιση. Κι αυτό γιατί παρά το χαλαρό κλίμα της χτεσινής εξόδου Βενιζέλου με τους 9 βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, στο αγαπημένο στέκι του στο «Πάρκο Ελευθερίας» στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η φθινοπωρινή μουρμούρα για την ιδεολογική και πολιτική ταύτιση με την κυβέρνηση και την τακτική Σαμαρά για πολιτική και ιδεολογική «αφομοίωση» του ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνουν κάποιοι. Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος δεν μοιάζει να πτοείται και αντί να θέτει κόκκινες γραμμές, μοιάζει να υιοθετεί με ευκολία τις θέσεις του κ. Στουρνάρα, κομμένες και ραμμένες κατ΄ εντολή της τρόικας…. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version