ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:40
MENU CLOSE

Και τώρα… Europa

28.08.2013 05:30

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή επί της Σάλκε, αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, η απειρία αλλά και η τύχη του στέρησε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, γνωρίζοντας την ήττα με 2-3 στην άδεια Τούμπα.

Η ομάδα του Χούμπ Στέφενς βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ από τους ποιοτικούς φιλοξενούμενους (οι οποίοι αγωνίζονταν βέβαια από το 64’ με δέκα παίκτες) και θα αρκεστεί στη συμμετοχή στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για τους «βασιλικούς μπλε» σκόραραν οι Ζάλαϊ (43΄, 90΄) και Ντράξλερ (67΄), ενώ για τους Θεσσαλονικείς, που ισοφάρισαν δύο φορές, τα γκολ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (53΄) και Κατσουράνης (79΄).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν επιθετικά στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα και με σημεία αναφοράς τους Φαρφάν, Ζάλαϊ και Ντράξλερ δοκίμασαν να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα του «Δικέφαλου», με συνεχή κίνηση στο χώρο και κάθετες πάσες. Τελικά το πέτυχαν στο 43ο λεπτό με τον Ούγγρο άσσο, που δέχθηκε τη μεταβίβαση του Ουτσίντα και νίκησε τον Χακόμπο για το 0-1. Η Σάλκε τιμώρησε την παθητικότητα των γηπεδούχων, που έμοιαζαν να νοιάζονται για το πώς θα προφυλάξουν το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Στον δημιουργικό τομέα οι γηπεδούχοι έδειξαν να στηρίζονται μόνο στον Στοχ, ο οποίος (51΄) δημιούργησε την προϋπόθεση για γκολ, που όμως δεν αξιοποίησε ο Σαλπιγγίδης, αλλά δύο λεπτά αργότερα από εξαιρετική ασίστ του Κίτσιου, ο Αθιανασιάδης με δυνατό σουτ νίκησε τον Χίλντεμπραντ και ισοφάρισε.
 
Το παιχνίδι φάνηκε να παίρνει ευνοϊκή τροπή για τον ΠΑΟΚ στο 64ο λεπτό, όταν η Σάλκε έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζερμέιν Τζόουνς, για φάουλ στον Σαλπιγγίδη. Αλίμονο όμως, μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Ντράξλερ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του 17χρονου Μέγερ, πέρασε και τον Χακόμπο και έκανε το 1-2. 

Ο Χουμπ Στέφενς, που είχε αποβληθεί στο ημίχρονο για διαμαρτυρία στη φάση του 0-1, έδωσε (τηλεφωνική) εντολή στους συνεργάτες του να περάσουν οι Νέτσιντ και Ολίσε. Στο 79΄ ο Κατσουράνης ισοφάρισε για δεύτερη φορά, με ωραία γυριστή κεφαλιά, δίνοντας την εντύπωση ότι το τρίτο γκολ και η πρόκριση ήταν κοντά.

Στο 80΄ ο Στοχ έχασε μοναδική ευκαιρία, σουτάροντας άουτ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και η Σάλκε, εκμεταλλευόμενη πως όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν περάσει μπροστά, παραβίασε για τρίτη φορά την εστία της μακεδονικής ομάδας στο 90΄με τον  Ζάλαϊ, μετά από ασίστ του Ντράξλερ, σβήνοντας οριστικά τις ελπίδες του Δικεφάλου για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στην τρίτη απόπειρά της μετά το 2004 και το 2009. 

Τώρα ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στην φάση των ομίλων του Europa League στην κλήρωση της Παρασκευής.


 

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Κάτσε, Τζιόλης, Στοχ, Λούκας (80’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (74’ Ολίσε), Αθανασιάδης (74’ Νέτσιντ)

ΣΑΛΚΕ (Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Φουχς, Χέβεντες, Φελίπε Σαντάνα, Ουτσίντα, Χέγκερ, Τζόουνς, Κλέμενς (61’ Μέγιερ, 70’ Νόισταντερ), Ντράξλερ, Φαρφάν (83’ Μάτιπ), Ζαλάι

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:39
Exit mobile version