search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Τούμπα: Παράταση αγωνίας ή πρόωρη στέψη; – Όλο το πρόγραμμα της αγωνιστικής

28.04.2024 10:16
aek-paok

Τρεις αγωνιστικές (και ένα εξ’ αναβολής παιχνίδι) έμειναν για το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος και αυτές είναι γεμάτες κρίσιμα ντέρμπι.

Το ματς που δεσπόζει για την 34η αγωνιστική είναι φυσικά αυτό της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, εκεί όπου οι δύο «Δικέφαλοι» θα κονταροχτυπηθούν για τη νίκη, που ο καθένας θέλει για διαφορετικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ διότι αν δεν την πάρει θα χάσει και την τελευταία του ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου μετά τον καταστροφικό Απρίλη που είχε και η ΑΕΚ διότι αν την πάρει θα έχει αγκαλιάσει τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι ακολούθησαν το παράδειγμα της ΑΕΚ και δεν ανακοίνωσαν αποστολή, δείγμα του πόσο συγκεντρωμένοι είναι για το παιχνίδι αυτό, αλλά πλην του μόνιμα τραυματία Εκόνγκ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη σίγουρα χωρίς τον Μουκουντί και μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια άλλη απώλεια της τελευταίας στιγμής.

Όταν θα ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα, θα γίνεται σέντρα στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Λεωφόρο, εκεί όπου η ομάδα του Φατίχ Τερίμ θέλει να ξορκίσει την ήττα της Νέας Φιλαδέλφειας και κυνηγάει μόνο νίκη καθώς αν θέλει να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει στο 3 στα 3 προκειμένου να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενα στραβοπατήματα της ΑΕΚ.

Ο Άρης από την άλλη είναι βαθμολογικά αδιάφορος και όπως σε όλα τα πλέι οφ έτσι και σε αυτό το ματς θα συνεχίσει τη μακράς διάρκειας διαχείριση του ρόστερ ενόψει του τελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τον Μάιο. Υπό μια έννοια, για την ομάδα του Μάντζιου το ματς στη Λεωφόρο είναι και μια πρόβα τζενεράλε για το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν για τον Άρη, στο οποίο αντίπαλοι θα είναι και πάλι οι «πράσινοι».

Στον Παναθηναϊκό παραμένει εκτός ο Μπερνάρντ, ενώ δεν είναι διαθέσιμοι επίσης ο Χουάνκαρ και οι τιμωρημένοι Γεντβάι και Ακαϊντίν. Η αποστολή: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς.

Για τον Άρη ο Βέλεθ παραμένει εκτός. Αντίθετα στη διάθεση του Άκη Μάντζιου επανέρχεται ο Φεράρι και οι επιλογές των κίτρινων είναι οι εξής: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ροζ, Νταρίντα, Ζουλ, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Ζαμόρα, Μορόν, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Παναγίδης.

Το πρόγραμμα ανοίγει με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν μια εύκολη νίκη περιμένοντας και εκείνοι με τη σειρά τους ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα προκειμένου να κάνουν το απόλυτο στα ματς που απομένουν, σενάριο που είναι το μοναδικό που τους οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου. Προφανώς βέβαια, στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ και των παικτών του βρίσκονται και τα δυο ματς με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League που ακολουθούν και κόντρα στη Λαμία θα γίνει και η σχετική διαχείριση.

Οι Κάρμο, Ντόι, Γιόβετιτς, Ιμπόρα και Ορτέγα έμειναν εκτός για τον Ολυμπιακό. Στην αποστολή βρίσκεται το όνομα του Αλεξανδρόπουλου. Ειδικότερα οι εκλεκτοί του Μεντιλίμπαρ είναι οι: Καρβάλιο, Άμπι, Βέζο, Ποντένσε, Τσικίνιο, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Έσε, Κίνι, Ρέτσος, Ναβάρο, Μασούρας, Πασχαλάκης, Αλεξανδρόπουλος, Ροντινέι, Τζολάκης, Μαρτίνς, Μπότης, Φορτούνης, Όρτα και Ρίτσαρντς. Η Λαμία δεν ανακοινώνει αποστολές αλλά είναι δεδομένο πως ο Λεωνίδας Βόκολος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Αμαράλ, Στάνκο και Σλίβκα και στους τραυματίες Σαντάνα και Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

17:00 Ολυμπιακός-Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός-Άρης

Βαθμολογία:

  1. ΑΕΚ 75
  2. Παναθηναϊκός 71
  3. ΠΑΟΚ 68*
  4. Ολυμπιακός 67*
  5. Άρης 49
  6. Λαμία 35

*Έχουν ένα ματς λιγότερο καθώς εκρεμμεί το μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης:

Βόλεϊ: Ολική ανατροπή και πρωτάθλημα… Νο26 για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού μέσα στο Ρέντη επί του Ολυμπιακού

Super League: Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε… μαζί του στην Super League 2 την Κηφισιά (videos)

Πρόκριση για Σάκκαρη, κάζο για τον κουρασμένο Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:18