ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:34
MENU CLOSE

Τζορτζ Χάρισον και Χούλιο Ιγκλέσιας: Οι βασανιστές του Πινοσέτ...

11.09.2013 10:46

40 χρόνια μετά το πραξικόπημα Πινοσέτ στη Χιλή, σαν σήμερα, μελέτη έρχεται να αποκαλύψει μια διαδεδομένη τακτική βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσε το καθεστώς: Τραγούδια του Τζορτζ Χάρισον και του Χούλιο Ιγκλέσιας!


 
Άλλη πρώην κρατούμενη ανέφερε ότι οι δεσμοφύλακές της, τραγουδούσαν ειδικά γι΄αυτήν το ιταλικό ποπάκι  «Gigi l' Amoroso», της Δαλιδά, όταν την οδηγούσαν για ανάκριση και συνέχιζαν να το σιγοσφυρίζουν όσο τη βασάνιζαν, με την ηχογραφημένη εκτέλεση να παίζει παράλληλα στο βάθος.

 
Υπήρχαν και κρατούμενοι που άκουγαν μουσική για να πάρουν κουράγιο, πριν οδηγηθούν στους θαλάμους βασανιστηρίων, ακούγοντας από ραδιοφωνάκια τον Χάρι Νίλσον να τραγουδάει «Without You», τον Γκίλμπερτ Ο’ Σάλλιβαν το «Alone Again» και τον Κατ Στίβενς το «Morning Has Broken»…
 
Σύμφωνα με την ερευνήτρια  του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Δρ. Κάτια Κόρνικ, υπήρχαν και πιο «λάιτ» στρατόπεδα συγκεντρώσεων και βασανιστηρίων, όπου οι κρατούμενοι μπορούσαν να τραγουδούν μυστικά, και να παίζουν μουσικά όργανα σε «διοργανώσεις».
 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:34
Exit mobile version