ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένας άλλος... Ρεμπώ

21.09.2013 14:51

Ο Γιάννης Στάνκογλου είπε να το παίξει… Αρθούρος Ρεμπώ μέσα από την θεατρική παράσταση «Είμαι ένας άλλος» του Μίκαελ Αζάρ , η οποία κάνει πρεμιέρα  στις 21 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζης- Κνούντσεν.

Είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό κοινό θα δεί τον Ρεμπώ όπως τον σκιαγράφησε μέσα από το έργο του ο Σουηδός ακαδημαϊκός και θεατρικός συγγραφέας Μίκαελ Αζάρ.

«Το να διαβάζω Ρεμπώ σε διάφορα στάδια της ζωής μου με βοήθησε να αρθρώσω μερικά από τα πιο θεμελιώδη ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στις ζωές μας» είχε πει και ο ίδιος. Έτσι αποφάσισε να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στη ζωή ενός ατόμου που μπορεί να σταμάτησε να γράφει ενώ δεν είχε μπει καλά-καλά στα είκοσι χρόνια τη ζωής του, κατάφερε όμως να θεωρείται στις μέρες μας εκπρόσωπος του συμβολισμού και της μοντέρνας ποίησης. Η φιλοσοφία του Ρεμπώ για τη ζωή «άγγιξε» μέχρι και καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής, όπως τον Τζίμ Μόρρισον, την Πάτι Σμίθ και τον Τζάκ Κέρουακ.

Ο έμπειρος ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου αναλαμβάνει να υποδυθεί μια προσωπικότητα που δεν υπακούει σε κανόνες, θέλει να ζήσει με το δικό του τρόπο και μας προτρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά όλους τους υπόλοιπους. Για να  κατορθώσει όλα τα παραπάνω, ο Στάνκογλου θα καθοδηγείται σκηνοθετικά από την Αλίκη Δανέζη- Κνούτσεν, ενώ τη μουσική θα επιμελείται ο Κάρλ Μάικλ Βον Χάουσβολφ.

Info
Από Μηχανής θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο,Αθήνα)
Πρεμιέρα 21 Οκτωβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00 και κάθε Τετάρτη στις 21.30 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:14
Exit mobile version