ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:36
MENU CLOSE

Η Μέρκελ «αδειάζει» Σαμαρά!

25.10.2013 17:53

Μόνον μερικές ώρες διήρκησε το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε για είκοσι λεπτά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι, μίλησα με τον κ. Αντώνη Σαμαρά για πέντε λεπτά, αλλά όχι για το ζήτημα που αναφέρατε. Επομένως η στάση μας δεν έχει αλλάξει» ήταν η απάντηση της Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στο μεταναστευτικό θέμα.

Ας σημειωθεί επίσης ότι κανένα πρακτορείο δεν έστειλε φωτογραφίες από την συνάντηση αυτή που μόνον για την κυβέρνηση είχε χρόνο και ουσία!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο υποταγμένος μερκελιστής εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του:
 
Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Ο κ. Σαμαράς, ο υπάκουος και καλός μαθητής της κ. Μέρκελ, στα πέντε λεπτά συνομιλίας που η ίδια του χάρισε στο περιθώριο της Συνόδου, κατά δήλωσή της, εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του. Ο υποταγμένος μερκελιστής και πιστός στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής πρωθυπουργός, ούτε θέλει ούτε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα».
 
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter: «Η Μέρκελ είπε ότι με τον Σαμαρά, δεν συζητήθηκε καν η ελάφρυνση του ελληνικού προγράμματος. Τους θεωρεί "δεδομένους" και τους αδειάζει χοντρά!».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:35
Exit mobile version