ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:44
MENU CLOSE

Η πρόταση μομφής «κρας τεστ» για το ηγετικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα

08.11.2013 09:10

Αντικειμενικά η πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες ο πρόεδδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χθες, λειτουργεί συσπειρωτικά για την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συχνά υπενθυμίζει αυτή την … «αποστροφή» του Αντώνη Σαμαρά για το κοινοβούλιο , κατηγορώντας τον ότι φοβάται να εκτεθεί δημόσια και να έρθει σε αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση για την πορεία της χώρας.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να «σύρει» τον Σαμαρά στη Βουλή. Το κατάφερε τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, ενώ τον περασμένο Μάιο έφτασε στο σημείο να ζητήσει έως και ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά, κάτι που η κυβέρνηση σιωπηρά απέρριψε. Πιο πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, χωρίς όμως το αίτημα αυτό να προχωρήσει.
 
Πέρα, λοιπόν από την πολιτική συζήτηση που επιθυμεί να προκαλέσει η Κουμουνδούρου, η συγκεκριμένη πρόταση μομφής φαίνεται να έχει και μια άλλη αξία προσωπικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει στον Αλέξη Τσίπρα – ο οποίος φανερά επιζητεί την προσωπική αναμέτρηση και αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό – μια ευκαιρία να «μετρήσει» περαιτέρω  το ηγετικό του προφίλ και την εμβέλειά του στην κοινωνία. Με απώτερο στόχο βέβαια, την αναβάθμισή του, κάτι ιδιαιτέρως κρίσιμο σε μια στιγμή που, για παράδειγμα, αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την ευρωπαϊκή αριστερά στις επικείμενες εκλογές, ή επιζητεί πιο πυκνές επαφές με παράγοντες και αξιωματούχους σε διεθνές επίπεδο.
Σημειώνεται άλλωστε ότι η δημοφιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να είναι το μόνο στοιχείο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «μένει πίσω», καθώς κατά τα άλλα φαίνεται να έχει σταθεροποιήσει το δημοσκοπικό προβάδισμά του, παρόλο που ορισμένες δημοσκοπήσεις – τις οποίες η Κουμουνδούρου έχει δείξει να αμφισβητεί – επιμένουν να δίνουν οριακό προβάδισμα στη ΝΔ.
 
Τη Δευτέρα, το πρωί, ενδεχομένως να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε, αν ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει το συγκεκριμένο κρας τεστ ικανοποιητικά…
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:43
Exit mobile version