ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Σωρευμένη βαρβαρότητα

08.11.2013 10:11

Είναι αλήθεια πως η κοινωνία μας καθημερινά δοκιμάζεται πολλαπλώς. Πριν από όλα, με τους φόρους που δεν τελειώνουν, τα χαράτσια, τους λογαριασμούς, τα κοινόχρηστα με τα πετρέλαια, τα καθημερινά έξοδα.

Ωστόσο, ταυτόχρονα με την οικονομική καθίζηση και τις δραματικές συνέπειές της, την καθημερινότητά μας φροντίζει να εξευτελίζει και η τηλεόραση. Μια τηλεόραση που εξακολουθεί να πριμοδοτεί την κραυγαλέα χυδαιότητα, προβάλλοντας ηχηρά την ανερμάτιστη βλακεία ως εθνικό πρότυπο ζωής.

Έτσι, πρόσφατα σε πρωινή εκπομπή εμφανίστηκε μια νέα κοπέλα σχεδόν γυμνή να σκύβει σε μια κακής ποιότητας πόρνο – στάση προκειμένου το φιλοθέαμον και προβληματισμένο κοινό να μάθει πώς ξυρίζουν – καλλωπίζουν τα γύρω από τον γυναικείο κόλπο σημεία. Όλη αυτή η σωρευμένη βαρβαρότητα, που συντρίβει κάθε ίχνος καλού γούστου, συντελεί στην εκμηδένιση κάθε προσπάθειας που μπορεί ακόμα να συντηρεί ως τιμαλφή ελπίδα η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Είναι σχεδόν ακατανόητο γιατί ιδιαιτέρα στη χώρα μας ο απόλυτος εκχυδαϊσμός στα όρια του τιποτένιου θεωρείται εμπορικός, επιτυχημένος και επιβραβεύσιμος. Η πλήρης κατάρρευση του συστήματος μήπως δεν χρωστά το ανάλογο μερίδιο ευθύνης σε παρόμοιου είδους απόβλητα της τηλεοπτικής μας δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών; 

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:19
Exit mobile version