ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:57
MENU CLOSE

Δεύτερη μέρα στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

09.11.2013 06:53

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Δραγασάκης διαπίστωσε καταφανή δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και τις ανάγκες της κοινωνίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση με την τρόικα, εφόσον δεν πιστεύει σε άλλη πολιτική. 

Για «πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. 

«Να μην επενδύσουν στο διχασμό των Ελλήνων» κάλεσε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Ο τόπος χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη και σκληρή δουλειά. Αυτό είναι ακριβώς το έργο που έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε ώστε να μπορέσουν οι άθλιοι δολοφόνοι του Νέου Ηρακλείου να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε πως το κόμμα του θα καταδικάσει με την ψήφο του την κυβερνητική πολιτική την Κυριακή, γιατί θεωρεί πως «πρέπει να ξεμπερδεύει ο λαός με αυταπάτες πως με αλλαγές κυβερνήσεων μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματά του».  Έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση και αυτή η θέση καθορίζει τη στάση μας. Πιστεύουμε στην ικανότητα και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.

Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «παρών», ενώ ο Π. Καμμένος, σε ομιλία του στην Κρήτη, δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν «υπέρ της πτώσεως της κυβέρνησης». 

Η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση, δήλωσε ο Η. Κασιδιάρης.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, ενώ την ίδια μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:57
Exit mobile version