ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Τα τζάκια νέας γενιάς

10.11.2013 22:00

Ολοκληρωµένα ενεργειακά συστήµατα µε τη χρήση ξύλου ή πέλετ ακόµα και για κεντρικές θερµάνσεις

Κεντρική θέρμανση
 
Το πιο ολοκληρωμένο σύστημα, όσον αφορά τα ενεργειακά τζάκια, είναι αυτό με χρήση πέλετ, που προσφέρει μεγάλη αυτονομία – ώς και 30 ώρες. Η λύση του ενεργειακού τζακιού με χρήση πέλετ ενδείκνυται και για την πλήρη κάλυψη της θέρμανσης ενός διαμερίσματος με ποσό που κυμαίνεται γύρω στα 2.500 ευρώ για ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών μέτρων.
 
Η εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρει λύσεις και για την κεντρική θέρμανση μέσα από την τοποθέτηση υδραυλικών ενεργειακών τζακιών που έχουν την ιδιότητα να διοχετεύουν τη θερμότητα που παράγεται από τη χρήση πέλετ σε όλο το δίκτυο θέρμανσης, δηλαδή σε όλους τους χώρους του σπιτιού που έχουν καλοριφέρ. Η ενέργεια που παράγεται από το υδραυλικό ενεργειακό τζάκι μεταφέρεται στα θερμαντικά σώματα ως ζεστό νερό από το ενσωματωμένο μπόιλερ του τζακιού μέσω ειδικής υδραυλικής εγκατάστασης. Το ζεστό νερό αρχίζει να τροφοδοτεί τα καλοριφέρ μέσω κυκλοφορητή όταν το τζάκι έχει «πιάσει» την κατάλληλη θερμοκρασία. Για τη διατήρηση της ενέργειας που παράγεται και αντίστοιχα της θερμοκρασίας χρειάζεται στη συνέχεια μικρή ποσότητα πέλετ.
 
Οι άνθρωποι της αγοράς, πάντως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την επιλογή τόσο των συσκευών όσο και της καύσιμης ύλης. Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο αγοράς τόσο για τις επιχειρήσεις που πωλούν νέες τεχνολογίες θέρμανσης όσο και για τις συσκευές (ενεργειακά τζάκια, σόμπες, λέβητες πέλετ) και την καύσιμη ύλη και να επιλέγουν μόνο πιστοποιημένα προϊόντα, τα οποία έχουν διεθνείς προδιαγραφές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:15
Exit mobile version