ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 06:26
MENU CLOSE

Η Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και οι «αφροί» Βενιζέλου

26.11.2013 10:27

Με την κατάθεση της Πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά άμεση ήταν και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ. 

  • Το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ με τις ψήφους των οποίων κυρώθηκε ο σχετικός νόμος.
  • Τα αρμόδια όργανα που ενέκριναν το πλαίσιο συμφωνίας με την HDW δηλαδή το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, το Συμβούλιο Άμυνας, το ΚΥΣΕΑ, τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο.
  • Τη ΝΔ της οποίας η αντίρρηση περιοριζόταν , όπως λέει, στον τύπο των υποβρυχίων της νέας παραγγελίας, ενώ αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις του νόμου 3885/2010 γίνονται αποδεκτές και από τον Αβραμόπουλο με την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΥΠΕΘΑ, αλλά και από τον εκπρόσωπο τότε της ΝΔ στην κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών. 
  • Βάζει στο κάδρο «όψιμους φίλους και συνοδοιπόρους» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη Λούκα Κατσέλη που συνυπέγραψε το νόμο ως Υπουργός Ανάπτυξης, «που ενέκρινε τη λύση ως μέλος του ΚΥΣΕΑ και της ΔΕΑΑ, που  διαπραγματεύθηκε με τον κ. Σάφα εκκρεμότητες των εργαζομένων στα ναυπηγεία, που επισκέφθηκε το Άμπου Ντάμπι για μια πρώτη επαφή με τον κ. Σάφα ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου χωρίς τη γνώση και τη συμμετοχή του ΥΠΕΘΑ και πριν το ΥΠΕΘΑ θέσει το αυστηρό  διαδικαστικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό τον συνεχή και πλήρη έλεγχο της Βουλής».
  • Παράλληλα, φαίνεται να ασκεί προκαταβολικά πίεση στη ΔΗΜΑΡ καθώς όπως λέει ως μέλος της συγκυβέρνησης αποδέχτηκε τον παραπάνω νόμο ως πλαίσιο και βάση πολιτικής για τα ναυπηγεία «στο  μοντέλο του οποίου κινήθηκε και η νομοθετική παρέμβαση στην Ελευσίνα με θετικη ψήφο της ΔΗΜΑΡ και  «παρόντα» το ΣΥΡΙΖΑ».
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:43
Exit mobile version