ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:34
MENU CLOSE

Ο χρήσιμος (σε ποιους;) Στουρνάρας

08.12.2013 22:00

«Έχω βαρύ καθήκον, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική γιατί έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός». Αυτά είπε χτες σε συνέντευξή του στο Βήμα ο Στουρνάρας. 

Ακολουθώντας την εις άτοπον απαγωγή μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ποιο είναι το βαρύ καθήκον και έναντι ποιών έχει αναληφθεί, από τον Στουρνάρα και τους συνεταίρους στην κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλο. Με πιο απλά λόγια, είναι ολοφάνερο – από τους αριθμούς που θα ακολουθήσουν – σε ποιους δίνουν λογαριασμό οι εν λόγω κύριοι και ποιους έχουν κυριολεκτικά γραμμένους στα…(ας το πούμε κομψά) παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Ο ελληνικός Καιάδας

Όπως γράφει στη Real o Νίκος Χατζηνικολάου "στα χρόνια του μνημονίου το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει κυριολεκτικά κατακρημνιστεί, σε βαθμό που ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης. Περίπου 450.000 νοικοκυριά δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα, 250.000 παιδιά υποσιτίζονται και 1.000.000 συμπολίτες μας στερούνται πλήρως υγειονομικής περίθαλψης και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης".

Προφανώς, οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας, δεν αισθάνονται να έχουν κανένα βαρύ καθήκον και καμία δέσμευση έναντι όλων αυτών των ανθρώπων.

Γραμμένους έχουν επίσης οι εν λόγω κύριοι και τον «έναν στους τρεις κατοίκους της χώρας, που είτε θεωρείται φτωχός, δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, είτε ζει σε κατάσταση ένδειας, δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις».

Τα παραπάνω εφιαλτικά στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με τον αριθμό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (έτος αναφοράς το 2012).

Στην Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται

  • το 23,5% του πληθυσμού (17% μέσος όρος ΕΕ),

  • σε συνθήκες ένδειας το 19,5% (9,9% μέσος όρος ΕΕ),

  • και το 14,1% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας, δηλαδή σε οικογένεια που λίγο πολύ κανένα μέλος της δεν έχει "κανονική δουλειά"

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στην Ελλάδα, αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία από αυτές τις τρεις προβληματικές καταστάσεις είναι το 34,6% του πληθυσμού!!! Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, βρίσκονται η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λετονία.

Αμετ-ανόητα δεσμευμένοι!

Οι προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις τους (προφανώς όχι τις προεκλογικές) Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας (και οι υπόλοιποι που με την ψήφο τους, τους στηρίζουν για να πιάσουν τους στόχους) προφανώς και αδιαφορούν για τα περίπου 26 χιλιάδες νοικοκυριά που κάθε μήνα τους κόβουν το ρεύμα.

Για χάρη των στόχων και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι συγκυβερνώντες, η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία με τον αριθμό των ανέργων να φτάνει τον περασμένο τον Αύγουστο, τα 1,365 εκατομμύρια.

Προφανώς, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας δεν θεωρούν ότι έχουν αναλάβει κάποια υποχρέωση ή δέσμευση, έναντι όλων αυτών των ανθρώπων, καθώς συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την πολιτική που οδηγεί σε απολύσεις, ξεπουλήματα, λουκέτα, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις…

Υπάλληλοι των δανειστών

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να βγάλει συμπεράσματα και να δώσει απαντήσεις στα απλά καθημερινά ερωτήματα:

  • Τι έχει προκαλέσει η πολιτική του Στουρνάρα (της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου);

  • Ποιοι είναι αυτοί που εξ αιτίας αυτής της πολιτικής καταστρέφονται και βυθίζονται καθημερινά στην ανέχεια;

  • Ποιοι είναι αυτοί που έχουν θέσει τους στόχους που με νύχια και δόντια προωθεί ο Στουρνάρας και ο υπόλοιπος κυβερνητικός θίασος σκιών των καραγκιοζο-χατζηαβάτηδων;

  • Έναντι ποιών οι εν λόγω πρόεδροι, αντιπρόεδροι ,υπουργοί και «αφέντες» είναι δεσμευμένοι και σε ποιους θέλουν να είναι χρήσιμοι;

Οι προφανείς και αυτονόητες απαντήσεις, υποθέτουμε θα δοθούν συντομότατα και έμπρακτα: Στην κάλπη…  

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:30
Exit mobile version