ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:04
MENU CLOSE

Κρήτη: Λιμενικός κατήγγειλε συνάδελφο της για βιασμό εν ώρα υπηρεσίας

27.12.2013 15:33

Το βιασμό της από 39χρονο αξιωματικό, ανήμερα τα Χριστούγεννα,  κατήγγειλε γυναίκα υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 23.50 της Πέμπτης η 35χρονη λιμενικός κατήγγειλε το περιστατικό στον προϊστάμενό της λιμενάρχη και ξεκίνησε διαδικασία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια προανάκρισης ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επίσης με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Δημήτριου Μπαντιά, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος «που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. 

Επιπροσθέτως ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού: «Βραδινές ώρες χθες, γυναίκα βαθμοφόρος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, κατήγγειλε στην Υπηρεσία της ότι την 25-12-2013, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση με τη χρήση σωματικής βίας από συνάδελφό της, Σημαιοφόρο του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εντός του λιμενικού καταστήματος. Για το εν λόγω συμβάν, ήδη διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ, παράλληλα, ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων».
 
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:55
Exit mobile version