ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:17
MENU CLOSE

Επτά εντάλματα σύλληψης και 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΤΤ

09.01.2014 11:04

Τα εντάλματα που εκδόθηκαν για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι τελικά επτά, ενώ το σύνολο των εμπλεκόμενων κατηγορουμένων φθάνει τους 25.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ τον επισκέφθηκε ιατροδικαστής ο οποίος ζήτησε τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο από το ιδιωτικό όπου βρίσκεται. Από το περιβάλλον του κ. Κοντομηνά διαψεύδουν την πληροφορία, ωστόσο τον επισκέφτηκε ο ανακριτής προκειμένου να τον ενημερώσει για το κατηγορητήριο και του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
 
Έχουν επίσης συλληφθεί ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος και ο 
πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης ο οποίος έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα. 
 
Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης είναι ακόμη ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η συζυγός του Αναστασία Βάτσικα που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο πρώην  διοικητής του ΤΤ Άγγελος ΦΙλιππίδης, που βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που είναι ήδη προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.
 
Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τις πιο επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου καθώς η δανειοδότησή τους από ΤΤ δεν έγινε για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας αλλα την αύξηση του προσωπικού τους πλούτου.
 
110 εκατ,. ευρώ φέρεται να έλαβε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ παράλληλα το ΤΤ φέρεται να ζημιώθηκε κατά 125 εκατ. ευρώ από παράτυπη εξαγορά εταιρίας συμφερόντων του.
 
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται να πήρε 100 εκατομμύρια,  και ο Κυριάκος Γριβέας με τη συζυγό του φέρονται να πήραν 17.
 
Εκτιμάται ότι η ζημία για το ελληνικό δημόσιο φτάνει τα 500 εκ. ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version