ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:17
MENU CLOSE

Στουρνάρας και ΤΧΣ στηρίζουν Σακελλαρίου (που εμπλέκεται στο θέμα του ΤΤ)

10.01.2014 13:32

Πλήρως κάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας την πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, το όνομα της οποίας εμφανίζεται στο πόρισμα-καταπέλτης για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ανάλογη και η θέση του ΤΧΣ.
 

Την ίδια ώρα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται.

Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:11
Exit mobile version