ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:18
MENU CLOSE

Σαμαράς στη Bild: «Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας»

10.02.2014 07:13

Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική Bild και προσθέτει ότι «οι Έλληνες δεν είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς». 

BILD: Γιατί δεν υπάρχει επιπλέον φόρος για τους πλούσιους εφοπλιστές;
 
Α. Σαμαράς: Αυτό δεν ισχύει όπως το λέτε! Και οι εφοπλιστές συμμετέχουν στην κρίση, περισσότερο από ποτέ. Μόλις επιβάλαμε έναν νέο φόρο στα πλοία, τα οποία ταξιδεύουν στην Ελλάδα με άλλη σημαία. Πρέπει όμως να πούμε και ότι με επιπλέον φόρους υπάρχει ο κίνδυνος οι εφοπλιστές να αφήσουν την Ελλάδα και να πάνε σε άλλες χώρες.
 
BILD: Στην γείτονά σας Τουρκία υπάρχει εδώ και μήνες πολιτική αναταραχή. Πώς βλέπετε τα προβλήματα;
 
Α. Σαμαράς: Επιθυμούμε μια σταθερή Τουρκία. Μετά από χρόνια έχουμε αναπτύξει μια νέα συνεργασία, η οποία βοηθά και τις δύο πλευρές. Χωρίς φυσικά να αγνοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια.
 
BILD: Ποια είναι σήμερα η σχέση σας με την Τουρκία;
 
Α. Σαμαράς: Επισκέφθηκα τον πρωθυπουργό Ερντογάν αμέσως μετά την αρχή της θητείας μου. Και οι δύο συμφωνήσαμε σε ένα, ότι θέλουμε προπάντων ειρήνη στις σχέσεις μας και ειρηνική λύση των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να καταστήσουμε τις χώρες μας ελκυστικές για τους επενδυτές.
 
BILD: Ο κ. Ερντογάν ζήτησε πρόσφατα στη Γερμανία σθεναρά την ένταξη στην ΕΕ, αλλά όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί είναι επιφυλακτικοί. Ποια είναι η θέση σας;
 
Α. Σαμαράς: Η θέση μας είναι και παραμένει ότι, εφόσον η Τουρκία πληροί απολύτως ξεκάθαρα τις αρχές της ΕΕ, είμαστε ανοιχτοί σε μια πιθανή ένταξη. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version