ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:30
MENU CLOSE

Συναντήσεις με Αρβανιτόπουλο και οικονομικό επιτελείο ζητά η ΠΟΣΔΕΠ

17.02.2014 08:11

Ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, όσο και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ζήτησε, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Ελλάδας.

Παράλληλα, ζήτησαν  όλη την αναγκαία χρηματοδότηση και τις αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Ιδρυμάτων και για την πλήρη προσφορά των προγραμμάτων σπουδών τους, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πλήρως την εργασιακή και ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια των συμβασιούχων διδασκόντων.
 
Από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ζήτησαν τη διευθέτηση της… βόμβας-απόφασης που «έσκασε» στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα από το Συμβούλιο της Επικρατεία, σχετικά με την φορολόγηση των επιδομάτων των πανεπιστημιακών, για την οποία απαίτησαν «πλήρη εφαρμογή». Επίσης, έθεσαν ζήτημα αποκατάστασης των «απαράδεκτων περικοπών που οδήγησαν στους σημερινούς εξευτελιστικούς μισθούς οι οποίοι δε συνάδουν με τα αυξημένα προσόντα, το κύρος και τον κοινωνικό ρόλο του λειτουργήματος και του έργου που καλούνται να επιτελέσουν στην ελληνική κοινωνία οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι».

Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν και  συμμετείχαν ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων Πρύτανης  του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου  κ. Δ. Αναγνωστόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος κ. Β.Ταρλατζής και ο Πρύτανης κ. Ι. Μυλόπουλος του Α.Π.Θ. που φιλοξενούσε τη συνεδρίαση, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ι. Χατζηδημητρίου. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:30
Exit mobile version