ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία

22.02.2014 07:34

Τηλεφωνική συνομιλία είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τη συμφωνία κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην Ουκρανία. 


Τηλεφωνική συνομιλία είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία οι δύο αρχηγοί κατέληξαν πως η ταχύτητα αποτελεί την ουσία στην εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επέλθει σύντομα η ειρήνη στη χώρα.

Οι δύο ηγέτες είπαν ότι τόσο η κυβέρνηση της Ουκρανίας όσο και η αντιπολίτευση θα πρέπει να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές για «αποχή από τη βία» δήλωσε στους δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ανάγκη για οικονομική σταθερότητα στην Ουκρανία ήταν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Ομπάμα συνεχάρη τον Πούτιν για την επιτυχημένη πορεία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Σότσι και ολοκληρώνονται την Κυριακή. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:55
Exit mobile version