search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:49
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από νέα ρωσική πυραυλική επίθεση

05.05.2024 12:19
ukraine_war_new

Η εορταστική περίοδος δεν εμπόδισε τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν και νέες επιθέσεις σε βάρος της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ρωσική επίθεση με ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με drone εναντίον του Χαρκόβου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που Ουκρανοί και Ρώσοι γιορτάζουν το Πάσχα.

«Στο Ποκρόφσκ πλήγματα με ρουκέτες σκότωσαν δύο ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε ένα σπίτι», δήλωσε ο Βαντίμ Φιλάσκιν, ο Ουκρανός κυβερνήτης του Ντονέτσκ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το Ποκρόφσκ βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτική της πόλης Ντονέτσκ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας που έχουν κατακτήσει οι Ρώσοι και την οποία η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι έχει προσαρτήσει.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι η Ρωσία εκτόξευσε 24 ιρανικά drones Shahed στη διάρκεια της νύκτας, εκ των οποίων καταρρίφθηκαν τα 23. «Ένα σπίτι και γύρω κτίσματα κάηκαν λόγω των επιθέσεων των Shahed. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα κορίτσι που γεννήθηκε το 2015», δήλωσε ο Όλεχ Σινεχούμποφ κυβερνήτης του Χαρκόβου.

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν κατά του Νετανιάχου – «Διαπραγματεύσου τώρα, παραιτήσου μετά» (photos)

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι, 70 χιλιάδες εκτοπισμένοι (videos)

Συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:45