ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:18
MENU CLOSE

Ανάποδο κέικ με μήλα

24.02.2014 22:00

Ένα από τα πιο εύκολα γλυκά, κατάλληλο για πρωινό ή συνοδευτικό καφέ. Όλα τα ανάποδα κέικ είναι πολύ δημοφιλή, γιατί φαίνονται μεν εντυπωσιακά αλλά φτιάχνονται χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή τεχνικές.  

για τη βάση
50 γρ. ζάχαρη καστανή
3 μήλα
½ κουτ. γλυκ. κανέλα
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
 
Για να φτιάξετε τη βάση αλείψτε καταρχήν μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε την καστανή ζάχαρη στον πάτο της φόρμας και µετά την κανέλα. Καθαρίστε και κόψτε τα µήλα σε λεπτές φετούλες. Στρώστε τα µήλα στο ταψί σε σειρά.
Για να φτιάξετε το κέικ, βάλτε στον κάδο του µίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι (κοσκινισµένο) στο µείγµα των αυγών και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα.
Ρίξτε το µείγµα του κέικ επάνω στα µήλα σε όλη την επιφάνεια για να σκεπαστούν καλά. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 °C για 45΄.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε µια πιατέλα. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
 

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:18
Exit mobile version