ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:50
MENU CLOSE

Κολύμπι και χορός στο μετρό

24.02.2014 22:00

«Η φαντασία στην εξουσία» ήταν ένα από τα συνθήματα του παρισινού Μάη του ’68.

Μπορεί αυτό να μην έγινε ποτέ πραγματικότητα αφού η μόνη φαντασία των Γάλλων που έχουν την εξουσία είναι οι σχέσεις τους με το άλλο φύλλο, αλλά δείχνουν εξαιρετική φαντασία στην μετατροπή παλιών σταθμών του παρισινού μετρό σε χώρους ψυχαγωγίας.
 
Η υποψήφια δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Ναταλί Κοσιουσκό –Μοριζέ παρουσίασε το πρόγραμμά της στο οποίο οι εγκαταλελειμμένοι υπόγειοι σταθμοί του μετρό θα μεταμορφωθούν σε κήπους, πισίνες και νάϊτ κλαμπ.
 
Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Νικολάς Λεσνέ  και Μανάλ Ραχντί η μαντάμ Κοσιουσκό – Μοριζέ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια της μετατροπής των χώρων και το οπτικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.
 
«Το να κολυμπάς στο μετρό μπορεί να μοιάζει με τρελό όνειρο αλλά μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα» τόνισαν οι αρχιτέκτονες που θεωρούν ότι μια τέτοια λύση θα βοηθήσει στην δημιουργία αθλητικών χώρων σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη τέτοιων.

 

Τα υπόγεια πάρκα μπορούν να δώσουν λύση σε μία από τις πολλές βροχερές μέρες του Παρισιού ενώ τα αντίστοιχα κλαμπ δεν θα επιβαρύνουν τις γειτονιές με ηχορύπανση.
 
 Οι περισσότεροι από τους σταθμούς αυτούς είναι κλειστοί από το 1939 και μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί ως σκηνικά σε ταινίες ή φιλοξενούν άστεγους.
 
Το πλάνο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο αλλά και σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι και οι σήραγγες των υπονόμων στο Παρίσι αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version