ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:11
MENU CLOSE

Σπανακόπιτα με λιαστές ντομάτες

04.03.2014 14:55

Αυτή την πρωτότυπη πίτα μπορείτε να τη φτιάξετε και σε μεγάλο ταψί, διπλασιάζοντας όλες τις ποσότητες. 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 ΛΕΠΤΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
200 γρ. φύλλα σπανάκι
175 γρ. λιαστές ντομάτες σε βάζο
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
250 γρ. φύλλο κρούστας
Λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
 
Εκτέλεση
Βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέστε 2 κουταλιές σούπας νερό, αφήνοντας να πάρει μία ελαφριά βράση. Έπειτα μεταφέρετε το σπανάκι σε τρυπητό για να στραγγίσει από τα νερά του. Αφού στραγγίσει καλά, χοντροκόψτε το και βάλτε το σε μπολ.
Προσθέστε στο μπολ τις λιαστές ντομάτες, αφού τις στραγγίσετε πάρα πολύ καλά και αυτές και τις χοντροκόψετε. Ενσωματώστε τα αυγά και την θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε το μείγμα.
Αλείψτε ένα φύλλο κρούστας με λίγο λαδάκι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες. Λαδώστε με λίγο ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 22 εκατ. και τοποθετήστε μέσα το φύλλο, που θα κρέμεται από τις άκρες προς τα έξω. Λαδώστε με το λάδι από τις ντομάτες άλλο ένα φύλλο και τοποθετήστε το πάνω από το πρώτο φύλλο. Κάντε το ίδιο και με άλλα δύο φύλλα και βάλτε από πάνω τη γέμιση. Αν χρειαστεί, συμπληρώστε ένα φύλλο από πάνω.
Γυρίστε τις άκρες του φύλλου που περισσεύουν προς τα μέσα, ώστε να καλύψουν τη γέμιση. Λαδώστε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της σπανακόπιτας και το φύλλο να είναι τραγανό.
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version